Πάτρα: Άρχισε η αιμοδοσία στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου - ΦΩΤΟ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου ο Πολιτιστικός Οργανισμός  του Δήμου Πατρέων, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

dsc_6828.jpg

Στις 11 το πρωί, στην πλατεία Γεωργίου, στο χώρο που έχει σταθμεύσει η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ρίου, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο Αντιδήμαρχος, Νίκος Ασπράγκαθος, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου, Θόδωρος Τουλγαρίδης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανυπόκτακτη Πολιτεία», Χρήστος Πατούχας, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι.

dsc_6842.jpg

Σε δηλώσεις του προς τα Μέσα Ενημέρωσης ο Δήμαρχος Πατρέων, δείχνοντας την αφίσα με τα λόγια του Θάνου Μικρούτσικου είπε:

«Ο Θάνος Μικρούτσικος σε μήνυμά του τον περασμένο Δεκέμβριο, από το νοσοκομείο όπου έδινε με αξιοπρέπεια την μάχη για την ζωή, έγραψε: «Αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο χρειάστηκε πολλές φορές να κάνω μετάγγιση αίματος. Το ίδιο και οι άνθρωποι στους διπλανούς θαλάμους. Σκεφτόμουνα αντί για δώρο φέτος να δώσετε αίμα για κάποιον που το έχει ανάγκη. Αυτές τις γιορτές σκεφτείτε τους άλλους και γίνετε αιμοδότες».

Εμείς τιμώντας την μνήμη του αυτού του παιδιού της πόλης μας ξεκινάμε σήμερα την εθελοντική αιμοδοσία, όπως αποφασίσαμε στο Δημοτικό μας Συμβούλιο.

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι το πόσο σημαντικό είναι να προσφέρουμε αίμα που θα είναι διαθέσιμο χωρίς όρους στους συνανθρώπους μας. Ίσως μάλιστα κάποια στιγμή κάποιοι από εμάς να το χρειαστούμε για τον εαυτό μας ή για συγγενικά μας πρόσωπα.

Εκτός από την αιμοδοσία, θα συνεχίσουμε όλο το χρόνο να πραγματοποιούμε δράσεις για να τιμήσουμε την μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου.

Κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας στο χώρο έδωσε τον δικό του μουσικό τόνο το σύνολο κρουστών «ΚΡΟΥΣΙΣ» του Δημοτικού Ωδείου Πατρών.

H αιμοδοσία πραγματοποιείται στις 3, 4, 5 και 8 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Γεωργίου από την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού  Γενικού  Νοσοκομείου  Πατρών.

Παράλληλα από τη Μονάδα Αιμοδοσίας Γενικού Νοσοκομείου Πατρών "Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ", σήμερα, θα πραγματοποιηθεί από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 8.00 το βράδυ, αιμοδοσία στον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών - Περιχώρων και την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών, από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, μέσα από τη συγκεκριμένη δράση, με αφετηρία και την επιθυμία του Θάνου Μικρούτσικου, του Θάνου της Πάτρας, του πολιτισμού και της δημιουργίας, φιλοδοξεί να καθιερώσει  κάθε χρόνο σε συγκεκριμένη ημερομηνία, τη συγκέντρωση αίματος.

Το Πρόγραμμα της Αιμοδοσίας της ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΡΙΟΥ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ:

Δευτέρα:  9.30 – 13.30

Τρίτη: 9.30 – 13.30 και 17.00 – 20.30

Τετάρτη:  9.30 – 13.30

Πέμπτη: 9.30 – 13.30 και 17.00 – 20.30

Παρασκευή: 9.30 – 13.30 και 17.00 – 20.30

Σάββατο: 9.30 – 13.30

 

 

 

Διαβάστε επίσης