Χαρίτσης από Πύργο: "Φθάσαμε στο παρά ένα για την Πατρών-Πύργου μην γυρίσουμε πίσω"

Στον Πύργο βρέθηκε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης μαζί του βρέθηκαν, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Πύργου, ο βουλευτής Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός και οι πρώην βουλευτές Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Μάκης Μπαλαούρας.

Ο κ. Χαρίτσης μιλώντας στους δημοσιογράφους  για το ζήτημα της Πατρών - Πύργου, που αποτελεί κυρίαρχο ζήτημα για τη Δυτ. Ελλάδα σε μια κρίσιμη περίοδο για τις εξελιξεις που θα υπάρξουν. “Καταρχάς σε σχέση με τον δρόμο, επειδή είναι μία υπόθεση την οποία την έχω παρακολουθήσει και προσωπικά, πάρα πολύ στενά όλα τα προηγούμενα χρόνια και από το υπουργείο ανάπτυξης, γνωρίζω ότι έγινε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, εγώ επειδή θέλω να είμαστε πάντα με τον κόσμο και με τους πολίτες, να είμαστε ειλικρινείς στον τρόπο με τον οποίο απευθυνόμαστε και συζητάμε μαζί τους, θα σας πω ότι και η δική μας κυβέρνηση έπρεπε να έχει προχωρήσει ενδεχομένως πιο γρήγορα αυτό το έργο, τελικά όμως τα καταφέραμε, το έργο δρομολογήθηκε, το έργο προχώρησε, υπήρξαν οι ανάδοχοι στις εργολαβίες και  βλέπουμε ότι μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα κυβέρνηση, από τον Ιούλιο και μετά, υπήρχε αρχικά μία περίεργη θα έλεγα ολιγωρία και καθυστέρηση και στη συνέχεια και μία ανακοίνωση από τη μεριά του υπουργού υποδομών για αλλαγή όλου του σχεδιασμού, να πάει στράφι δηλαδή όλη αυτή η δουλειά των τελευταίων χρόνων και να επιστρέψουμε ουσιαστικά στο σημείο μηδέν.

Πρόσφατα μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα, έκανα και μία ερώτηση στην Βουλή, την οποία συνυπέγραψαν και πολλοί βουλευτές του ΣυΡιζΑ, γιατί θεωρούμε ότι αυτό δεν είναι ένα πυροτέχνημα, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, βλέπουμε το ίδιο να συμβαίνει με πάρα πολλά έργα σε όλη την Ελλάδα, έργα τα οποία είχαν δρομολογηθεί είχανε μπει σε ράγες, μερικά από αυτά ήδη είχαν ξεκινήσει να κατασκευάζονται, έργα τα οποία σταματάνε και αλλάζει άρδην ο σχεδιασμός από τη νέα κυβέρνηση, προφανώς για να εξυπηρετηθούν κάποια συμφέροντα. Εμείς λοιπόν, λέμε ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτή την υπόθεση έτσι, αφορά την ευρύτερη περιοχή μας, και με το «μας» εννοώ και την περιοχή την δικιά μου, την Μεσσηνία και την δυτική Μεσσηνία, η οποία γνωρίζει και πολύ μεγάλη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, για μας είναι πάρα πολύ κρίσιμο να προχωρήσει αυτό το έργο και να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί όπως ήταν και ο αρχικός σχεδιασμός, σας υπενθυμίζω, να φτάσει και το κομμάτι Καλό Νερό – Τσάκωνα να υλοποιηθεί, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, γι’ αυτό κάναμε και την σχετική ερώτηση στον υπουργό υποδομών και περιμένουμε επιτέλους πειστικές απαντήσεις.

Έχουνε περάσει σχεδόν εφτά μήνες, το τελευταίο το οποίο θέλουμε για τόσο σημαντικά έργα υποδομών, είναι να ξαναγυρίσουμε πίσω, να ξαναγυρίσουμε στο σημείο μηδέν και να συζητάμε πάλι για χρόνια το πότε, αν και εφόσον θα υλοποιηθούν αυτά τα έργα. Τώρα που μπήκανε σε ράγες, τώρα που καταφέραμε και φτάσαμε στο παρα ένα της υλοποίησης δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω”.

Διαβάστε επίσης