Χωρίς κυλικείο οι σπουδαστές στο Αίγιο - Λένε το νερό, νεράκι...

 

Ούτε ένα μπουκαλάκι νερό δεν μπορούν να πάρουν οι σπουδαστές στα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αίγιο... 

Πρόκειται για τις σχολές του τμήματος φυσιοθεραπείας, αλλά και της σχολής της οπτικής και οπτομετρίας που στεγάζονται σε ένα κτίριο που εκτός από ότι βρίσκεται σε κακή κατάσταση (το patrasevents.gr είχε ασχοληθεί παλιότερα με το θέμα μετά από καταγγελίες σπουδαστών), είναι και αρκετά έξω από την πόλη. 

Το κυλικείο στο κτίριο δεν λειτουργεί, είναι κλειστό και κατά συνέπεια οι φοιτητές που μένουν για ώρες εκεί για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους δεν μπορούν να πάρουν ούτε ένα μπουκαλάκι νερό και γενικότερα στερούνται κατά την διάρκεια των μαθημάτων τους βασικά αγαθά. Η μόνη λύση για αυτούς είναι να φέρουν από το σπίτι τους, αλλά και πάλι αυτό δεν είναι για όλους τόσο εύκολο. 

Όπως αναφέρουν σπουδαστές  η κατάσταση αυτή τους έχει φέρει στο "αμήν". "Είμαστε αρκετοί φοιτητές που έχουμε αγανακτήσει πραγματικά με όλο αυτό..."αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι δύο σχολές αυτές ήταν του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος που "κληρονόμησε" το Πανεπιστήμιο Πατρών, με το σχέδιο Γαβρόγλου, χωρίς όμως το υπουργείο και το κράτος να αυξήσει να κονδύλια του προς το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Πάντως, το Πανεπιστήμιο Πατρών εξετάζει, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το θέμα και θα προσπαθήσει να δώσει μία λύση άμεσα, μέσα στο επόμενο διάστημα.

Διαβάστε επίσης