Γεννηματά κατά Μητσοτάκη - Τσίπρα: Στήνουν κοκορομαχίες - ΒΙΝΤΕΟ

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ

Δριμεία επίθεση στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

«Παρακολουθώντας τη συζήτηση είναι αδύνατο να μην παρέμβω» είπε η κ. Γεννηματά και συμπλήρωσε πως «εκπλήσσομαι. Ζούμε σε εξαιρετικά κρίσιμες ώρες και ο λαός περιμένει να μπορούμε να συνεννοηθούμε στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής. Έχω ζητήσει επανειλημμένα να κληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να μπορέσουμε να συζητήσουμε ανοιχτά μεταξύ μας και να συμφωνήσουμε σε μια κοινή γραμμή για να εκπέμψουμε μια ασφάλεια και εμπιστοσύνη και να εκπέμψουμε ένα μήνυμα αποφασιστικότητας, ετοιμότητας και πυγμής».

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, «οι δύο επιλέγουν να στήσουν μια κοκορομαχία σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα και επιχειρούν να κρύψουν πίσω από βαριές κουβέντες και βαριά λόγια τις ενοχές που έχουν και οι δύο γιατί από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι σήμερα είμαστε φοβερά προβλέψιμοι στα θέματα εξωτερικής πολιτικής».

«Για ποιο πράγμα πανηγυρίζουμε ακριβώς;» διερωτήθηκε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, «επειδή παραμένουν εδώ όλες οι δεσμεύσεις στην οικονομία, στο υπερταμείο της υποτέλειας, στο προσφυγικό και μήπως δεν ήξερε η κυβέρνηση Τσίπρα όταν διαπραγματευόταν αυτή την αμυντική συμφωνία, ποια ήταν η κατάσταση με την Τουρκία;»

«Ήρθαν εδώ να καταναλώσουν τον περισσότερο χρόνο της τοποθέτησής τους στο ποδόσφαιρο. Μια είναι η αλήθεια τα κάνατε μπάχαλο. Για αυτό αποχωρήσαμε από την ψηφοφορία της Τετάρτης» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης