Έλληνας πήγε για δουλειά και αναψυχή στην Κίνα και βρέθηκε να ζει... σε καράντινα -ΒΙΝΤΕΟ

«Ο κόσμος δεν μπορεί να φύγει»

Ο Γιάννης Μερσινιάς είναι Έλληνας και έχει εγκλωβιστεί εδώ και τέσσερις μέρες στην επαρχία Γουμπέι, σε μια πόλη που απέχει 330 χιλιόμετρα από τη Ουχάν λόγω της επιδημίας του κοροναϊού.

Ο Έλληνας που έχει εγκλωβιστεί στην κινεζική πόλη μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Aplha για τα όσα ζει τις τελευταίες μέρες. «Αυτό δεν το ζω, δεν το ζω, είναι μία πραγματικότητα λες και είναι σε κινηματογραφική ταινία» ανέφερε.

Ο ίδιος τόνισε ότι «ο κόσμος δεν μπορεί να φύγει, δεν υπάρχουν τρένα, δεν υπάρχουν λεωφορεία, δεν υπάρχουν αεροπλάνα. Οι δρόμοι είναι άδειοι. Εστιατόρια δεν δουλεύουν, ξενοδοχεία δε λειτουργούν. Φαίνεται σαν μία άδεια πόλη»

«Ήμουν για αναψυχή και εργασία. Και δυστυχώς μπλέχτηκα εδώ» πρόσθεσε ο κ. Μεσσηνιάς, σημειώνοντας ακόμη ότι όλοι οι κάτοικοι της περιοχής «φορούν μάσκες και πλένουν τα χέρια τους».

Νέα έκτακτη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Σημειώνεται ότι όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), θα συγκαλέσει εκ νέου αύριο Πέμπτη (30/01), και για τρίτη φορά σε μία εβδομάδα, την Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης για τον νέο κοροναϊό που εμφανίστηκε στην Κίνα, προκειμένου να αποφανθεί εάν η επιδημία αποτελεί ή όχι απειλή διεθνούς ανησυχίας.

«Αποφάσισα να συγκαλέσω εκ νέου αύριο την Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού για τον νέο κοροναϊό (2019-nCoV), προκειμένου να με ενημερώσει εάν η υφιστάμενη επιδημία συνιστά μια έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας», έγραψε ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους σε σχετικό tweet.

Την ίδια ώρα, όλο και περισσότερες χώρες σημάνουν συναγερμό για τον φονικό ιό ενώ και οι προβλέψεις για τη χώρα μας μάλλον δεν είναι θετικές. Και αυτό γιατί ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και επιστημονικός σύμβουλος του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας, τόνισε πως αυξάνεται «μέρα με τη μέρα, η πιθανότητα να καταγραφεί κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα»

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης