Κρήτη: Σήμερα η δίκη για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας ύστερα από χειρουργική επέμβαση

 

«Θέλω Δικαιοσύνη τώρα», φωνάζει ο Μάνος Παρασκάκης, πατέρας της άτυχης Μελίνας η οποία έφυγε από τη ζωή στις 29 Δεκεμβρίου του 2015 ύστερα από μια επέμβαση ρουτίνας για κρεατάκια.

Σήμερα έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης και στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου παραπέμπεται η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό καθώς με βάση την εισαγγελική έρευνα της αποδίδονται ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού.

Στην αναισθησιολόγο η οποία τυγχάνει ξαδέρφη του πρώην υφυπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, της καταλογίζεται ότι δεν τήρησε αυστηρά το ισχύον πρωτόκολλο ως προς την αντιμετώπιση της σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης που παρουσίασε η 4χρονη με επιμένοντα βρογχόσπασμο, υπόταση και βραδυκαρδία. Της καταλογίζεται, επίσης, ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ' αναλογία, ενώ επίσης στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κρήτη, η αναισθησιολόγος νοσηλεύεται με προβλήματα υγείας, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η δίκη οδεύει προς αναβολή. Ο πατέρας της περιμένει με αγωνία το Δικαστήριο για να δικαιωθεί η ψυχή του παιδιού του αν και όπως λέει κανείς δε θα μπει όμως φυλακή, κανείς δε θα καταδικαστεί, όμως η Μελίνα καταδικάστηκε στην αιώνια φυλακή. Στον τάφο.

«Εγώ κι η οικογένειά μου ξέρουμε τι ζούμε κάθε μέρα. Κι ας μη βλέπετε εσείς ή ας μη το δείχνω εδώ. Δεν ξέρω πώς πέθανε το παιδί μου. Κανείς δε μιλάει ανοιχτά. Ακόμα κι αν ήθελα να συγχωρέσω κάποιον, δεν μπορώ, αφού κανείς δε μου έχει πει το ελάχιστο. Οι χειρουργοί, οι αναισθησιολόγοι, όλοι! Μόνο ψέματα! Έχω λοιπόν μόνο οργή μέσα μου. Και επικαλούμαι και τη δική σας οργή. Εύχομαι να μη βρεθεί κανείς στη θέση μου. Όμως σκεφτείτε ότι κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ο καθένας σας, ή να υπάρξει στο μέλλον κάποιος στη δική μου θέση που να χάσει κάποιον δικό του από ιατρικό λάθος.Θέλω δικαιοσύνη! Τώρα!».

Διαβάστε επίσης