Αχαΐα: Αυτοψία Χρήστου Γούτου στο ΣΜΑ Τέμενης

«Η δημοτική αρχή αθέτησε τις υποσχέσεις της και δηλητηριάζει την περιοχή με σκουπίδια»

Το μεσημέρι της Παρασκευής (24/1) ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» Χρήστος Γούτος, συνοδευόμενος από τους δημοτικούς συμβούλους Περικλή Παπαγιαννακόπουλο, Δημήτρη Μπούνια, Βασίλη Τομαρά και τα στελέχη της Μαρία Παπαχριστοπούλου, Μαρία Φάκου, Μιχάλη Κωσνταντίνου και Γιώργο Αγγελόπουλο, έκαναν προγραμματισμένη αυτοψία στον «Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων» στο «Νησί»  Τεμένης Αιγίου.

Μετά από ενημέρωση που τους παρείχε ο καθ' ύλην αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, ο κ. Γούτος, προχώρησε στις πιο κάτω διαπιστώσεις:
- Η δημοτική αρχή, πέντε μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, όχι μόνο δεν κατάφερε να παρουσιάσει και να υλοποιήσει ένα εναλλακτικό σχέδιο διαχείρισης των σκουπιδιών, αλλά επιβαρύνει διαρκώς τις υπάρχουσες υποδομές, παρά τις αλλεπάλληλες προεκλογικές και μετεκλογικές της υποσχέσεις.
- Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, παρότι ανέλαβε δέσμευση προς την τοπική κοινωνία, ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει αποσυμφορήσει και καθαρίσει τον «ΣΜΑ», τουναντίον αυτός έχει ξεπεράσει τα όριά του και έχει επιβαρυνθεί περισσότερο από ποτέ. Δηλητηριάζει την περιοχή με  σκουπίδια κι αυτό ενώ ο δήμος συνεχίζει να υλοποιεί την κοστοβόρα λύση της προηγούμενης δημοτικής αρχής, με μεταφορά των στερεών αποβλήτων στην Κοζάνη.
 - Ο κ.Καλογερόπουλος, συνεχίζει να πιστεύει ότι με παραμύθια τύπου «Λαμποίκου», αλλά και με το να περιφέρει ένα απορριμματοφόρο, στο Αίγιο και σε μερικά χωριά,  θα επιλύσει το σοβαρότατο πρόβλημα με τα σκουπίδια. Βολεύτηκε με τη λύση που κληρονόμησε και μη έχοντας τελικά καμία άλλη, επιμένει να μετατρέπει τον «ΣΜΑ» σε «βόμβα» έτοιμη να εκραγεί.

Αναλαμβάνει ολάκερη την ευθύνη της απραξίας του.      

Τον καλούμε ν' αλλάξει τακτική και μαζί με τους συνυπεύθυνους συνοδοιπόρους του κ.κ. Βασ. Ψυχράμη και Γρηγ. Τριανταφυλλόπουλο, να φέρει επιτέλους αυτό που υποσχέθηκε να πράξει ως...ο «ικανός και έμπειρος δήμαρχος».

Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι υπόλογος σε εκείνους που ξεγέλασε και που σήμερα τάχα χρεώνει , «ως κακούς πολίτες», την εικόνα της περιοχής, επιβάλλοντας σε όλους αυξημένα Δημοτικά Τέλη, αχρείαστα αν πράγματι είχε λύση και σώφρονα πολιτική ως δημοτική αρχή».         
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ