Αιτωλοακαρνανία: Μυστικοί αστυνομικοί στο ιστιοφόρο της κοκαΐνης! Νέα στοιχεία για το καρτέλ - μαμούθ! - ΦΩΤΟ

 

Νέα στοιχεία μετά τις συλλήψεις για την ποσότητα – μαμούθ ναρκωτικών που βρέθηκε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Δύο αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, ζούσαν για δυο ολόκληρα χρόνια στο ιστιοπλοϊκό της κοκαϊνης, που ήταν δεμένο στη μαρίνα του Αλίμου και ταξίδεψαν μέχρι την Αμερική για να φέρουν το παράνομο φορτίο αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα.

Η απόφαση πάρθηκε επειδή οι Αρχές δεν μπορούσαν να παγιδεύσουν το ιστιοφόρο με διαφορετικό τρόπο. Οι μυστικοί αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με τον Αλβανό αρχηγό, τον “doctor” όπως τον έλεγαν οι συνεργοί του και κέρδισαν την εμπιστοσύνη του. Η κοκαϊνη φορτώθηκε στην Καραϊβική και αρχικά το ιστιοφόρο κατέληξε στην Ισπανία μέσω Αφρικής. Εκεί όμως η εγκληματική οργάνωση συνάντησε δυσκολίες. Έλαβε πληροφορίες πως η ισπανική αστυνομία, γνωρίζει και θα προχωρήσει σε επιχείρηση για τη σύλληψή τους.

Τότε πήραν την απόφαση να έρθουν στην Ελλάδα και νοίκιασαν ενοικιαζόμενα δωμάτια στον Αστακό. Είναι τα δωμάτια που εντοπίστηκαν γεμάτα όπλα και ναρκωτικά, με τις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία να προκαλούν αίσθηση.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η χώρα μας ήταν ο πρώτος σταθμός των ναρκωτικών, εκ των οποίων οι μεγαλύτερες ποσότητες προορίζονταν για την υπόλοιπη Ευρώπη και τη ΒΔ Αφρική.

Σημειώνεται ότι οι διωκτικές αρχές ερευνούσαν την υπόθεση εδώ και περίπου δύο χρόνια, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό τι ποσότητες έχει διακινήσει μέχρι στιγμής η εγκληματική οργάνωση.

Στη σχετική παρουσίαση από την Αστυνομία, η υπόθεση χαρακτηρίστηκε ως μία από τις μεγαλύτερες που έχει χειριστεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών.

Στο μακελειό του Βύρωνα ο εγκέφαλος της οργάνωσης

“Θα ήθελα να επισημάνω ότι η χθεσινή αστυνομική επιχείρηση παρουσίαζε ιδιαιτερότητες, με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας, καθώς τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι στο σύνολό τους επικίνδυνοι κακοποιοί, που οπλοφορούν. Μάλιστα, κατά περίπτωση, έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών, ένοπλες επιθέσεις κατά αστυνομικών, ένοπλες ληστείες, πλαστογραφίες και άλλα ποινικά αδικήματα.

Χαρακτηριστικά, ένας από τους συλληφθέντες (41χρονος αλλοδαπός), τον Φεβρουάριο του 2010, στο Βύρωνα Αττικής, μαζί με ομοεθνή συνεργό του, δραπέτες και οι δυο Φυλακών, πυροβόλησαν επανειλημμένα και έριξαν πέντε χειροβομβίδες κατά αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής, που επιχειρούσαν να τους συλλάβουν. Σημειώνεται ότι στο περιστατικό είχε χάσει τη ζωή του διερχόμενος ιδιώτης και είχαν τραυματιστεί δυο αστυνομικοί” ανέφερε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης και συνέχισε…

“Ο παραπάνω αλλοδαπός, από το έτος 2000, έχει συλληφθεί άλλες πέντε φορές, για ένοπλες ληστείες, υποθέσεις ναρκωτικών και απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ τρεις φορές έχει παραβιάσει άδειες που του χορηγήθηκαν από Καταστήματα Κράτησης. Επιπλέον, δύο ακόμα από τα μέλη της οργάνωσης έχουν συλληφθεί στο παρελθόν, ο μεν πρώτος τον Αύγουστο του 2004, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εισήγαγε στη χώρα μας από την Καραϊβική, με ιστιοπλοϊκό σκάφος, κοκαΐνη βάρους 910 κιλών ενώ ο δεύτερος το Μάρτιο του 2017, για διακίνηση κοκαΐνης και το Σεπτέμβριο του 2018 για διακίνηση ναρκωτικών στη Ζάκυνθο.

Δύο ακόμα από τα μέλη της οργάνωσης έχουν συλληφθεί στο παρελθόν, ο μεν πρώτος το Νοέμβριο του 2011 στην Κοζάνη για διάρρηξη σε οικία και το Σεπτέμβριο του 2015 για κατοχή και διακίνηση κάνναβης, ενώ ο δεύτερος τον Ιούνιο του 2016 για διακίνηση κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών. Ένας ακόμα από τους συλληφθέντες έχει πλήθος συλλήψεων για πλαστογραφίες, ενώ επιπλέον είχε συλληφθεί το Σεπτέμβριο του 2012 για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης.

50 εκατομμύρια ευρώ τα κέρδη

Από την μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει ότι η εγκληματική οργάνωση έχει αποκομίσει παράνομα έσοδα που υπερβαίνουν τα 50.000.000 €.

 

Διαβάστε επίσης