To πάρτι του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, στην αίθουσα «Αλέκα Σιούλη» του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, το πάρτι του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων, που σκοπό είχε να φέρει τους μαθητές πιο κοντά, τόσο μεταξύ τους όσο και με τους καθηγητές τους, να ενισχύσει το αίσθημα της ομάδας, που εθελοντικά και συλλογικά παλεύει για έναν κοινό σκοπό. Να ξεκινήσει η νέα χρονιά με χαρά και αισιοδοξία.

Στη γιορτή συμμετείχε ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, που έκοψε τη Πρωτοχρονιάτικη πίτα και στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι «η Δημοτική Αρχή είναι πολύ περήφανη για το έργο που γίνεται στο Λαϊκό Φροντιστήριο», ευχαρίστησε τους εθελοντές καθηγητές και συνολικά όλους τους εθελοντές που συμμετέχουν στη δομή και τόνισε: «Δεν υπάρχει για μας, ως Δημοτική Αρχή, μεγαλύτερη χαρά, από το να βλέπουμε άξιους ανθρώπους να έχουν πετύχει τους στόχους τους στο μέλλον και να ξέρουμε  ότι βγήκαν από το Λαϊκό Φροντιστήριο»!

Στη γιορτή παραβρέθηκαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος, η πρόεδρος της Β΄ Σχολικής Επιτροπής Φωτεινή Συριώτη,  καθώς και σύσσωμη η Γραμματεία του Λαϊκού Φροντιστηρίου.

Στη συνέχεια οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους χόρεψαν και τραγούδησαν, από καρναβαλικά και hip-hop μέχρι ικαριώτικο, τσάμικο και ζεϊμπέκικο!

Όλοι φεύγοντας πήραν το δώρο τους, από ένα βιβλίο, με αφιέρωση του Λαϊκού Φροντιστηρίου, ένα δίστιχο από το ποίημα του Μπ. Μπρεχτ «Εγκώμιο στη μάθηση»:

Ξεκίνα! Πρέπει όλα να τα ξέρεις!

Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ