Ο δήμος δυτικής Αχαΐας εφαρμόζει το sense city

 

O Δήμος Δυτικής Αχαΐας για άλλη μια φορά βρίσκεται κοντά στο πολίτη και φέρνει στην καθημερινότητα του πολίτη την εφαρμογή Sense City.

"To Sense City θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 31 Ιανουάριου του 2020 και ώρα 19:00  στο εκπολιτιστικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στην Κάτω Αχαΐα.

Η λειτουργία της συγκεκριμένης εφαρμογής αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη προσπάθεια του Δήμου Δυτικής Αχαΐας για την μετάβαση του σε “έξυπνη πόλη” αφού οι πολίτες χρησιμοποιώντας την μετατρέπονται σε αισθητήρες της πόλης!

Το Sense.City θα επιτρέπει σε όσους το "κατεβάσουν" από την έξυπνη συσκευή τηλεφώνου τους ν’ επισημαίνουν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη γειτονιά τους ή οπουδήποτε στην πόλη. Οι αρμόδιοι θα παραλαμβάνουν από την ειδική πλατφόρμα όλα τα παράπονα των πολιτών και στην συνέχεια θα τα διανέμουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να δρομολογηθεί η αντιμετώπισή τους.

Έτσι θα  ενισχύσουμε την κοινωνική συμμετοχή κάνοντας τους πολίτες πιο ενεργούς προς την πόλη, άλλα ακόμα και να έχουμε ένα είδος συνδημιουργίας αφού οι πολίτες θα δύνανται και να αναφέρουν τι τους λείπει αλλά και να μπορέσει και η δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά και να εντοπίσει πιο γρήγορα και τις ανάγκες των πολιτών.

 Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουμε την μείωση της γραφειοκρατίας, την άμεση επίλυση των προβλημάτων και έλεγχο από πλευράς των αιρετών για το πώς λειτουργούν οι υπηρεσίες και τι μπορούμε να βελτιώσουμε. Είναι ένα πρόγραμμα που δεν θα στοιχίσει στο Δήμο μας ούτε μισό ευρώ.

Η εφαρμογή sense.city αναπτύχθηκε από τα μέλη της ομάδας Αρχιτεκτονικής και Διαχείρισης Δικτύων του Εργαστηρίου Ενσύρματης Επικοινωνίας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων του Πανεπιστημίου Πατρών κι έλαβε το 3ο Βραβείο στο διαγωνισμό IT4GV που διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Είναι τιμή μας σαν Δήμος να συνεργαζόμαστε με το  Πανεπιστήμιο Πατρών και να ακολουθούμε νέες τεχνολογίες που έχουν σαν στόχο την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών"