Συνήγοροι Δ. Παπαγγελόπουλου: Μήνυση κατά της Ελ. Ράικου εφόσον ευσταθούν οι διαρροές

«Απαράδεκτες και παράνομες» χαρακτηρίζουν οι Δημήτρης Τσοβόλας και Λύδια Τσοβόλα, συνήγοροι του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, τις διαρροές αποσπασμάτων από την κατάθεση στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, προαναγγέλλοντας ότι θα ασκήσουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία εναντίον της και κατά παντός άλλου συμμέτοχου.

«Μόλις λάβουμε την κατάθεση της κ. Ράικου από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή της προκαταρκτικής εξέτασης κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου και σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι διαρροές, θα καταθέσουμε αγωγή αποζημίωσης και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία κατά της κυρίας Ελένης Ράικου και κατά παντός άλλου συμμέτοχου για τις εν γνώσει της ψευδείς καταθέσεις της» αναφέρουν σε δήλωσή τους.

Όπως επισημαίνουν, οι αναφορές της αυτές, όπως τουλάχιστον έχουν διαρρεύσει, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με προηγούμενες αναφορές της και αυτό προκύπτει από έγγραφα και από τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα.

«Οι επιλεκτικές διαρροές καταθέσεων μαρτύρων, πέραν του ότι είναι απαράδεκτες και παράνομες, επιβεβαιώνουν την αρχική μας θέση ότι είναι σαφώς πολιτική η δίωξη του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου» προσθέτουν οι συνήγοροι του πρώην αναπληρωτή υπουργού.