Είκοσι νεκροί ο επίσημος απολογισμός από την έκρηξη ηφαιστείου στη Νέα Ζηλανδία

 

Σε είκοσι ανεβάζει τους νεκρούς ο τελευταίος απολογισμός από την έκρηξη ηφαιστείου στο νησί Γουάιτ της Νέας Ζηλανδίας, καθώς οι δύο άνθρωποι που επισήμως αγνοούνταν κηρύχθηκαν νεκροί από τις αρχές.

Επρόκειτο για τον Νεοζηλανδό ταξιδιωτικό οδηγό Χέιντεν Μάρσαλ-Ίνμαν, 40 ετών, και τη 17χρονη μαθήτρια από την Αυστραλία Γουαϊνόνα Λάνγκφορντ.

«Ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας αποφάνθηκε ότι η Γουαϊνόνα και ο Χέιντεν πέθαναν στο Νησί Γουάιτ» ανέφερε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο Τζον Τιμς, υπαρχηγός της νεοζηλανδικής αστυνομίας.

Από τους είκοσι νεκρούς, οι 18 πέθαναν στη Νέα Ζηλανδία και δύο υπέκυψαν σε νοσοκομεία στην Αυστραλία, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Οι επιζήσαντες μεταξύ των 47 ανθρώπων — στην πλειονότητά τους τουριστών — που βρίσκονταν πάνω στον κρατήρα ή γύρω από αυτόν όταν έγινε η ηφαιστειακή έκρηξη του περασμένου μήνα συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στις δύο χώρες, αρκετοί με εκτεταμένα, σοβαρά εγκαύματα.

Η έρευνα που διενεργείται για τα γεγονότα που οδήγησαν στους θανάτους εξαιτίας της ηφαιστειακής έκρηξης και για την αντίδραση των αρχών θα διαρκέσει περίπου έναν χρόνο, έχει δηλώσει η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν.

Διαβάστε επίσης