Σπίρτζης: Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική και θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηλίτευσε τον νέο εκλογικό νόμο που φέρνει η κυβέρνηση

Tην πεποίθησή του ότι οι επόμενες εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής, θα έχουν ως αποτέλεσμα το σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης εξέφρασε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στο σχέδιο νόμου για τον εκλογικό νόμο τόνισε πως: «εμείς μένουμε πιστοί στις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς και του προοδευτικού κόσμου, στηρίζουμε την απλή αναλογική, η πόρτα μας είναι ανοικτή για την εύρευση πολιτικών συγκλίσεων και αυτό είναι ειλικρινές και, σε αντίθεση με εσάς, το έχουμε αποδείξει».

Ο τομεάρχης Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προσέθεσε πως: «οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, χωρίς καλπονοθευτικές πριμοδοτήσεις και θα συγκροτηθεί προοδευτική κυβέρνηση από την επόμενη Βουλή που θα σας στείλει, για μια ακόμη φορά, μια και καλή στην αντιπολίτευση».

«Θεωρώ ότι βάζετε σε μια περιπέτεια και τη χώρα και το πολιτικό σύστημα, σε εποχές που δεν επιτρέπεται να βάλετε τη χώρα σε περιπέτεια» τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης που εξήγησε πως: «το πραγματικό δίλημμα δεν είναι η δήθεν κυβερνησιμότητα που οδηγεί σε καλπονοθευτικά συστήματα και σε μονοκομματικές κυβερνήσεις, είναι η Ελλάδα της συνεργασίας έναντι της Ελλάδας της χρεωκοπίας. Η Ελλάδα της πραγματικής κοινωνικής πλειοψηφίας έναντι του πολιτικού συστήματος που μας οδήγησε στην πολύπλευρη κρίση».

Ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση Μητσοτάκη για επικοινωνιακό δυισμό αφού: «Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή η κυβέρνηση μιλάει για πολιτικές συγκλίσεις, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο πολώνει το κλίμα. Μεσολάβησαν μόνο πέντε ημέρες από την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής και επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο όσα είχαμε αναφέρει την προηγούμενη Τετάρτη».

«Η δική σας πολιτική καταργεί την απλή αναλογική και φέρνει τη θεσμοθέτηση ενός εκλογικού νόμου που αλλοιώνει τη βούληση του ελληνικού λαού, μετατρέπει την κοινωνική πλειοψηφία σε κοινοβουλευτική μειοψηφία και συνήθως οδηγεί σε μονοκομματικές κυβερνήσεις» είπε ακόμη ο Χρήστος Σπίρτζης.

Διαβάστε επίσης