Έκλεισε η Πατρών - Πύργου στον κόμβο της ΒΙΠΕ - Όχι άλλο αίμα στην «εθνική καρμανιόλα» - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πατρών - Πύργου προχώρησαν το πρωί της Τρίτης φορείς και κάτοικοι με κεντρικό σύνθημα "ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ".

Η Εθνική Οδός έκλεισε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τρίτης στο ύψος του κόμβου της ΒΙΠΕ Πατρών.  

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης δήλωσε πως θα ακολουθήσουν και άλλες κινητοποιήσεις μέχρι να δοθεί λύση για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου. Υπενθυμίζεται πως για σήμερα στις 4.30 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί για το θέμα συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή.

Χιλιάδες οι υπογραφές για να ξεκινήσει άμεσα η Πατρών Πύργου-Τι αναφέρει το ψήφισμα

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ:

Όχι άλλο αίμα στην «εθνική καρμανιόλα» για τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων.

Τέρμα στα λόγια και στις υποσχέσεις.

Είναι η ώρα του αγώνα.

Όλοι στον αποκλεισμό της Πατρών – Πύργου την Τρίτη 21 Γενάρη στις 11 το πρωί, στον κόμβο της Βιομηχανικής Ζώνης (ΒΙ.ΠΕ.).

Τώρα έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου χωρίς διόδια.

Νότια Χάραξη για την προστασία των οικισμών και του περιβάλλοντός τους.

Ο Δήμος Πατρέων διαχρονικά διεκδικεί από όλες τις κυβερνήσεις, την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργο – Τσακώνα. Αυτό το έργο θα μπορούσε μέχρι σήμερα να είχε κατασκευαστεί και να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια χωρίς να χάνονται στην άσφαλτο ανθρώπινες ζωές.

Όμως ο ανταγωνισμός των μεγαλοεργολάβων για το ποιος θα κερδίσει από την κατασκευή και την λειτουργία του, και η λογική «κόστους – οφέλους» καθυστερούν για δεκαετίες το έργο με τραγικές συνέπειες.  

Ο Σχεδιασμός της Πατρών – Πύργου καταστρέφει οικισμούς και χωριά και υποβαθμίζει την ζωή των κατοίκων και το περιβάλλον.

Γι’ αυτό διεκδικούμε την Νότια Χάραξη της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου από την περιοχή του Μιντιλογλίου και πέραν της Κάτω Αχαΐας  για να μην καταστραφεί η υπάρχουσα οικιστική δομή, να μην τριχοτομηθούν οι περιοχές από τις οποίες περνά να μην έχουμε περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση.

Ο νέος σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου είναι αναγκαίος γιατί καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η κατασκευή και η ολοκλήρωσή του και να αποδοθεί στη χρήση του χωρίς διόδια.

Πατρών - Πύργου: Και δεύτερο τροχαίο το Σαββατοκύριακο ... "Μετράμε" τις μέρες που δεν έχουμε νεκρούς..." - Τραγική η κατάσταση

Διαβάστε επίσης