City Unity College: Ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών και στην Πάτρα

Μιλά στο tempo24 o Ανδρέας Σαμμούτης, ο πατρινός Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Κολεγίου

 

Το City Unity College μετά την πολύχρονη επιτυχημένη παρουσία του στην Αθήνα, ξεκινά και από την Πάτρα να παρέχει ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών σε τριτοβάθμιο επίπεδο με πολλές και ενδιαφέρουσες επιλογές. 

Στις σύγχρονες και εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του City Unity College Πάτρας, στον αριθμό 5 της οδού Μαιζώνος, συναντήσαμε τον κ. Ανδρέα Σαμμούτη, τον Πατρινό Ακαδημαϊκό Διευθυντή του City Unity College, ο οποίος μαζί με την αμιγώς Πατρινή ομάδα του στελεχώνουν την προσπάθεια  και είχαμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνομιλία μαζί του: 

Πείτε μας λίγα λόγια  για το City Unity College..

Το City Unity College ιδρύθηκε το 1999 ως παράρτημα του City University of Seattle και από το 2012 λειτουργεί ως αναγνωρισμένο Κολλέγιο, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών σε συνεργασία με έγκυρα και γνωστά  πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού.

Παρέχουμε ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών σε διάφορους τομείς αιχμής για την αγορά εργασίας, τόσο σε προπτυχιακό (Bachelor), όσο και σε μεταπτυχιακό (Master) επίπεδο, αλλά ακόμη και σε επίπεδο Διδακτορικού (PHD)!!! 

 

Ποια θα λέγατε πως είναι η Αποστολή και  ποιο το Όραμα του City Unity College;

Το City Unity College είναι μια πρωτοποριακή παρουσία αναφορικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα,  που υπερβαίνει την στενά εκπαιδευτική του αξία εστιάζοντας, εκτός από τις ανάγκες των νέων φοιτητών μας, και στις ανάγκες των ενήλικων που εργάζονται. Συμβάλουμε ενεργά στην εκπαιδευτική διαδικασία, και παράλληλα λειτουργούμε και κοινωνικά και αποτελούμε πυλώνα εκπαίδευσης και κατάρτισης, είτε πρόκειται για σεμινάρια, είτε για εξειδικευμένη εκπαίδευση στελεχών, πλήρη ή μερική παρακολούθηση προπτυχιακών σπουδών ή μεταπτυχιακών σπουδών,

 Πεδία Σπουδών και Συνεργασίες του City Unity College;

Το City Unity συνεργάζεται με το Βρετανικό Ίδρυμα Cardiff Metropolitan University προσφέροντας προγραμματα σε κλάδους όπως:

Διοίκηση Επιχειρήσεων

Πληροφορική

Ψυχολογία

Νομική

Διοίκηση Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Μονάδων

Επιπλέον, συνεργαζόμαστε με το Γαλλικό Πανεπιστήμιο της Βουργουνδίας και μεταξύ των ακαδημαϊκών προγραμμάτων που προσφέρονται είναι το πρόγραμμα, Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Το City Unity College με τη συνεργασία της Αραβικής Ακαδημίας Επιστημών, Τεχνολογίας και Θαλάσσιων Μεταφορών (A.A.S.T.M.T) και του Αραβικού Συνδέσμου (Arab League) των 22 Αραβικών Κρατών προχώρησε στην ίδρυση της Ελληνο-Αραβικής Ναυτικής Ακαδημίας (Hellenic Arab Maritime Academy).

Η Ακαδημία λειτουργεί ως αυτόνομο τμήμα στην υπάρχουσα δομή του City Unity College, και με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι φοιτητές αποκτούν Άδεια Ανθυποπλοιάρχου,3ου Μηχανικού και Ηλεκτροτεχνίτη αντίστοιχα, 

Οι Ανθυποπλοίαρχοι και οι 3οι Μηχανικοί μπορούν να αναβαθμίσουν τα πτυχία τους έως το ανώτερο επίπεδο στην ιεραρχία των εμπορικών πλοίων, μέχρι δηλαδή να γίνουν Πλοίαρχοι και Πρώτοι Μηχανικοί αντίστοιχα.

Βασικός πυλώνας εκπαίδευσης για το City Unity College είναι η συνεργασία με το Swiss Alpine Center, την κορυφαια σχολή στις Ξενοδοχειακές και Τουριστικές σπουδές στην Ελλάδα με αποφοίτους από το 1987, ένα κορυφαίο δίκτυο συνεργασιών με ξενοδοχεία ανά τον κόσμο. 

Υπάρχει διαφορά του πτυχίου που θα αποκτήσει σπουδαστής του City Unity College, το οποίο συνεργάζεται με πανεπιστήμιο του εξωτερικού και κάποιος που σπούδασε στο εξωτερικό;


Τα πτυχία που απονέμονται στους αποφοίτους κολεγίων είναι ακριβώς τα ίδια με εκείνα που θα παραλάμβανε κάποιος που θα έκανε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο του εξωτερικού. 

 

Υπάρχει κάποιος  Φορέας Αναγνώρισης των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων των αποφοίτων Κολλεγίων;

Το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (Α.Τ.Ε.Ε.Ν.), τέως ΣΑΕΠ, του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων είναι αρμόδιο για την έκδοση αποφάσεων αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων. 

Όσοι κάτοχοι τέτοιων τίτλων σπουδών αποκτήσουν επαγγελματικά δικαιώματα, θα μπορούν να πάρουν μέρος στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διορισμό στο Δημόσιο;

Κάτοχοι πτυχίων Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων εφόσον έχουν λάβει επαγγελματική αναγνώριση από τον φορέας αναγνώρισης, μπορούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ

 

City Unity College και στην Πάτρα λοιπόν, ο λόγος;

 Η Πάτρα και η Δυτική Ελλάδα είναι μια περιοχή η οποία ανέκαθεν μας στηρίζει με φοιτητές στα προγράμματα που προσφέρει στην Αθήνα. Η δυναμική της περιοχής είναι η κινητήριος δύναμη της απόφασης μας. Η περιοχή μας χρειάζεται να κάνει το επόμενο βήμα στην εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση. Θέλουμε να γίνουμε αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια. Οι φοιτητές να έχουν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να εκπληρώνουν τα όνειρα τους για σπουδές με αναγνωρισμένο πτυχίο. Φοιτητές και εργαζόμενοι να μπορούν να αποκτήσουν μεταπτυχιακό τίτλο χωρίς να πρέπει να φύγουν εκτός Αχαιας ή ελληνικών συνόρων. Οι επαγγελματίες της περιοχής να έχουν έναν σύμμαχο στην  επαγγελματική κατάρτιση των στελεχών τους αλλά και μια πηγή άντλησης νεων με γνωστικό υπόβαθρο και δυνατότητες εξέλιξης.

 

Ποια προγράμματα είναι διαθέσιμα από το Παράρτημα της Πάτρας;

Στο City Unity, στην Μαιζώνος 5, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν πληροφορίες για όλα τα προγράμματα σπουδών μας. Μεγάλη δυναμική και έντονο ενδιαφέρον υπάρχει για τα προγράμματα Ψυχολογίας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, καθως οι απόφοιτοι λαμβάνουν πιστοποίηση και απο τον Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων. Τα προπτυχιακά προγράμματα Διοικησης αλλά και το ΜΒΑ σε επίπεδο Master με σύγχρονους τομείς εξειδίκευσης, αντλούν έντονο ενδιαφέρον. Η Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου με την προσήλωση στον τουριστικό κλάδο προσανατολίζονται προς τα Ξενοδοχειακα και Τουριστικα προγράμματα με την δυνατότητα σπουδών με Ελβετικό δίπλωμα και Πανεπιστημιακό Bachelor και Master. Ο τομέας Πληροφορικής είναι μια σταθερή επιλογή των φοιτητών, ειδικά αυτών που επιθυμουν εξειδικευμενες πιστοποιημένες γνώσεις με μεταπτυχιακή απόκτηση τίτλου. 

 

Ποιοι μπορούν να εγγραφούν στα προγράμματα του City Unity;

Οι μαθητές Λυκείου και οι γονεις μπορούν να πληροφορηθουν από τωρα για τα προγγραματα του Κολλεγιου έτσι ώστε να έχουν πλήρη γνώση για τις επιλογές τους. Οι αποφοιτοι Λυκειου έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν στα προγράμματα επιλογής τους, εκτός από την αρχή του Ακαδημαϊκού έτους τον Οκτώβριο, και στο εαρινό εξάμηνο το οποίο αρχίζει αρχές Φεβρουαρίου. Επιπλέον στους σπουδαστες ΤΕΙ και ΑΕΙ μπορούμε να αναγνωρίσουμε τον κύκλο σπουδών τους και να συνεχίσουν την φοίτηση τους στο Κολλέγιο σε ίδιο ή άλλο κλάδο. Οι απόφοιτοι ΙΕΚ εχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο 3 ετος των προγραμματων μας και να λάβουν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδων, πανεπιστημιακό πτυχίο. Στα προγράμματα μεταπτυχιακών έχουμε την δυνατότητα να εγγράψουμε φοιτητές με βάση την επαγγελματική τους εμπειρία, χωρίς απαραίτητα να χρειάζεται να έχουν ήδη πτυχίο.

Γιατί City Unity;

Στο City Unity αντιμετωπίζουμε κάθε φοιτητή ξεχωριστά, ο σκοπός μας είναι να διαλέξει το ακαδημαϊκό πρόγραμμα που θα τον οδηγήσει να εκπληρώσει τα όνειρα του. Επιπλέον, δίνουμε μέγιστη προσοχή και στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας του φοιτητή μέσα από την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες του επαγγελματικού στίβου με επιτυχία.

Έμπρακτα, η διοίκηση, το ακαδημαϊκό προσωπικό και οι συνεργάτες μας, μέσα από σειρά ενεργειών, όπως χαμηλά δίδακτρα και πλάνο αποπληρωμών, στόχευση την ακαδημαϊκή πληρότητα των προγραμμάτων, σύγχρονους τρόπους διδασκαλίας, κέντρο συμβουλευτικής και υπηρεσίες εύρεσης εργασίας, αποπνέουν την εμπιστοσύνη σε γονείς και φοιτητές ότι το μέλλον ξεκινά εκπαιδευτικά απο το City Unity. 

Κάτι που θα θέλατε να συμπληρώσετε;

Την Παρασκευή στις 8 το βράδυ εγκαινιάζουμε τις νέες μας εγκαταστάσεις στην Πάτρα και καλούμε τους συμπολίτες μας να έλθουν μια βόλτα να γνωριστούμε και από κοντά.

 

 

Διαβάστε επίσης