Πάτρα: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας με αφορμή τον άδικο χαμό των συναδέλφων καθηγητών, στο δρόμο-καρμανιόλα Πατρών-Πύργου, καθώς αυτοί επέστρεφαν από την εργασία τους, καλεί τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας Εκπαίδευσης σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 32), την Τετάρτη 22-1-2020 στις 2:00 μ. μ.

Μαζί μας θα είναι και οι ΕΛΜΕ της Περιφέρειάς μας, για να τεθεί το κορυφαίο θέμα της ασφάλειας των εκατοντάδων συναδέλφων που μετακινούνται σε πολλά σχολεία και σε μεγάλες αποστάσεις από τον τόπο κατοικίας τους, καθώς και από σχολείο σε σχολείο κατά τη διάρκεια της ίδιας ημέρας. Δυστυχώς αναγκαζόμαστε, λόγω έλλειψης μέριμνας για την μετακίνησή μας να χρησιμοποιούμε ίδια μεταφορικά μέσα, να μετακινούμαστε  με δικό μας κόστος και να ξοδεύουμε πολλές ώρες στο τιμόνι καθημερινά. Ενίοτε μετακινούμαστε σε περιοχές για τις οποίες δεν υπάρχει πρόσβαση με τη συγκοινωνία. Το καθεστώς προσιδιάζει με εκείνο που προκάλεσε τον άδικο χαμό των συναδέλφων μας καθηγητών. Το ίδιο ή παρόμοιο δρομολόγιο εκτελούν καθημερινά εκατοντάδες δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων της Α/θμιας Εκπαίδευσης.

Ταυτόχρονα καλεί τα Μ.Μ.Ε. της πόλης μας σε συνέντευξη τύπου στο χώρο της συγκέντρωσης, με αφορμή το παραπάνω τραγικό γεγονός και για τη δημοσιοποίηση του φλέγοντος ζητήματος της μετακίνησης χιλιάδων συναδέλφων, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια τραγικά γεγονότα.

Ζητάμε:

Να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του δρόμου Πατρών-Πύργου.
Ελεύθερη διακίνηση από τους σταθμούς των διοδίων για όλους τους εργαζόμενους προς και από την εργασία τους.
Δωρεάν μετακίνηση των εκπαιδευτικών για τον τόπο εργασίας τους με κάθε πρόσφορο τρόπο (μίσθωση λεωφορείων, ΚΤΕΛ κ.λπ.).

Έκλεισαν την Πατρών - Πύργου μετά το θανατηφόρο τροχαίο με τους δύο καθηγητές - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Οι εκπαιδευτικοί "έκλεισαν" την Ακτή Δυμαίων - Συμβολικός αποκλεισμός για τον χαμό των συναδέλφων τους στην άσφαλτο

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ