Πάτρα: Ο Εμπορικός για τη λειτουργία καταστημάτων την Κυριακή - "Το πείραμα απέτυχε" - Καταγγελίες για συντονισμένες συμπεριφορές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Η ανοιχτή Κυριακή δείχνει για μια ακόμη φορά ότι είναι μια μέρα χωρίς κανένα όφελος για την μικρή και μικρομεσαία επιχείρηση κανένα όφελος για τον καταναλωτή" αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Εμπορικός - Εισαγωγικός Σύλλογος Πάτρας, με αφορμή τη χθεσινή -Κυριακή - λειτουργία των καταστημάτων, προσθέτοντας πως για ακόμα μια φορα το πείραμα απέτυχε. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Για μια ακόμη φορά το «πείραμα» απέτυχε.  Τα αίολα επιχειρήματα για αναπτυξιακά μέτρα κατέρρευσαν και πάλι.  Ένα μέτρο που είμαστε αναγκασμένοι να το ζούμε από το 2013 με τον νόμο (4177/2013) του κ. Χατζηδάκη. Ένα μέτρο που στοχεύει στην συρρίκνωση των μικρομεσαίων τοπικών επιχειρήσεων, ένα δώρο στις πολυεθνικές αλυσίδες. Την Κυριακή 19/1/20 η εμπορική και αγοραστική κίνηση παρέμεινε σε χαμηλά ποσοστά στην αγορά της Πάτρας αλλά και σε όλη τη χώρα.

 Η ανοιχτή Κυριακή δείχνει για μια ακόμη φορά ότι είναι μια μέρα χωρίς κανένα όφελος για την μικρή και μικρομεσαία επιχείρηση κανένα όφελος για τον καταναλωτή. Είμαστε κάθετα αντίθετοι και ζητάμε την συνταγματική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας πλην των τριών κατά παράδοση Κυριακών. Το μέτρο έχει δοκιμαστεί κι έχει αποτύχει. Φέρνει την φυσική και επαγγελματική μας εξόντωση, διάλυση οικογενειακών και κοινωνικών δεσμών, αύξηση της ανεργίας, συρρίκνωση της τοπικής οικονομίας.

Τέλος καταγγέλλουμε επιτήδειες συμπεριφορές που θέλουν να οδηγήσουν τον Πατρινό καταναλωτή σε συντονισμένες επισκέψεις σε δήθεν παραμυθένιες αγορές.

 

 

Διαβάστε επίσης