La Liga: Ο Μέσι κράτησε πρώτη τη Μπαρτσελόνα

Με το δεξί άρχισε τη θητεία του στον πάγκο των Καταλανών ο Κίκε Σετιέν...

Η 10η Γρανάδα δε θα έπρεπε, υπό φυσιολογικές συνθήκες, να αποτελέσει σοβαρό εμπόδιο για τη Μπαρτσελόνα στο Camp Nou, αλλά τελικά αποτέλεσε... Στο ντεμπούτο του Κίκε Σετιέν στον πάγκο τους, οι «μπλαουγκράνα» είχαν την υπεροχή αλλά όχι και τις φάσεις, με συνέπεια το πρώτο μέρος να φύγει χωρίς γκολ. Στο δεύτερο η Γρανάδα είχε δοκάρι με τον Ερέρα στο 66' και λίγα λεπτά μετά, στο 70', έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής (2η κίτρινη) στον Χερμάν Σάντσεθ. Οι Καταλανοί είχαν πλέον αριθμητικό πλεονέκτημα και από το 76' είχαν και το προβάδισμα, αφού ο Μέσι άρχισε και τελείωσε την ενέργεια, δίνοντας τη νίκη (1-0) και την ισοβαθμία με τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή.

Διασύρθηκε η Βαλένθιαη

Εφιαλτική ήταν  20η αγωνιστική για τη Βαλένθια, η οποία πήγε στη Μαγιόρκα και έφυγε με τέσσερα γκολ στην πλάτη... Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 7' με τον Ράιγιο και στο 22' ο Μπούντιμιρ έκανε το 2-0. Στο 41' ο ίδιος παίκτης ανέβασε το σκορ στο 3-0 και στο 51' η Βαλένθια έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ντάνι Παρέχο... Έτσι, η Μαγιόρκα βρήκε την ευκαιρία να βάλει και τέταρτο γκολ με τον Ντάνι Ροντρίγκεθ στο 80', για να διαμορφωθεί το τελικό 4-1 στο 82' από τον Φεράν Τόρες, ο οποίος έβαλε το γκολ της τιμής για τις «νυχτερίδες».

Στο -4 από Ευρώπη η Μπέτις
Η ομάδα της Σεβίλλης υποδέχθηκε τη Σοσιεδάδ και τη διέλυσε με 3-0, πλησιάζοντας την στο -4. Οι Ανδαλουσιανοί άνοιξαν το σκορ στο 27' με τον Μπόρχα Ιγκλέσιας και στο 44' έφτασαν στο 2-0 με τον ίδιο παίκτη. Το τελικό 3-0 έγινε στο 95' από τον Κανάλες.

Επιτέλους νίκη
Έπειτα από εννιά αγωνιστικές, η ουραγός Εσπανιόλ κατάφερε να πανηγυρίσει και να αποκτήσει ξανά ελπίδα για τη συνέχεια. Οι Καταλανοί πήγαν στην έδρα της Βιγιαρεάλ και προηγήθηκαν στο 5' με τον Νταβίντ Λόπεθ, για να βάλουν βάσεις νίκης στο 47' με το 0-2 ου Ραούλ Ντε Τομάς. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 62' με πέναλτι του Καθόρλα (1-2).

Το έσωσε η Αθλέτικ
Στο Μπιλμπάο η Αθλέτικ ήταν το ξεκάθαρο φαβορί υποδεχόμενη τη Θέλτα, η οποία βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού. Και παραμένει εκεί, αν και στην προκειμένη περίπτωση στάθηκε όρθια και πήρε βαθμό (1-1). Βασικά θα μπορούσε να πάρει βαθμούς, αφού είχε ανοίξει το σκορ στο 56' με τον Ραφίνια και κρατούσε το προβάδισμα, μέχρι που ήρθε το 76ο λεπτό και το πέναλτι του Ραούλ Γκαρθία, με το οποίο οι Βάσκοι ισοφάρισαν (1-1).

Διαβάστε επίσης