Πώς θα χρησιμοποιήσεις σωστά τη μάσκα προσώπου, ώστε να έχει αποτέλεσμα

 

Όλες οι γυναίκες αγαπάμε να αφιερώνουμε χρόνο στην περιποίηση της επιδερμίδας μας, να κάνουμε διάφορα beauty treatments και να απολαμβάνουμε στο τέλος το όμορφο αποτέλεσμα στον καθρέφτη μας. Μία από τις beauty απολαύσεις μας είναι οι μάσκες ομορφιάς.

Είτε αυτές που φτιάχνουμε μόνες μας στο σπίτι με υλικά που έχουμε στα ντουλάπια της κουζίνας μας, είτε αυτές που αγοράζουμε από τα καταστήματα καλλυντικών και υπόσχονται να μας χαρίσουν υγιή και λαμπερή επιδερμίδα μέσα σε μόλις 10 λεπτά.

Πολλές φορές, όμως, δεν προετοιμάζουμε σωστά την επιδερμίδα του προσώπου μας, ώστε να έχει απόδοση η μάσκα ομορφιάς. Το μόνο που κάνουμε είναι να την απλώνουμε στο πρόσωπό μας και να περιμένουμε λίγη ώρα μέχρι να δράσει πιστεύοντας ότι αυτό είναι το σωστό. Κανονικά, όμως, θα έπρεπε να ακολουθούμε μια μικρή ιεροτελεστία πριν απλώσουμε τη μάσκα ομορφιάς, ώστε να έχει τη μέγιστη δυνατή απόδοση στην επιδερμίδα μας.

Κι αν αναρωτιέσαι ποια είναι τα σωστά βήματα, παρακάτω θα μάθεις αναλυτικά τι πρέπει να κάνεις για να δεις αποτέλεσμα με τη μάσκα ομορφιάς σου.

Προετοίμασε το δέρμα σου. Πριν απλώσεις τη μάσκα ομορφιάς, αφαίρεσε όλο το make up και κάνε απολέπιση στο πρόσωπό σου. Η διαδικασία αυτή θα ανοίξει τους πόρους σου, επιτρέποντας στη μάσκα να εισχωρήσει βαθιά και να διώξει τους ρύπους, τα βακτήρια και τα μαύρα στίγματα που έχεις.

Άνοιξε τους πόρους. Για να ενισχύσεις τη δράση της μάσκας, δοκίμασε να κάνεις ατμό ή να τοποθετήσεις ένα πολύ ζεστό, βαμβακερό ύφασμα στο πρόσωπό σου για να ανοίξουν ακόμα περισσότερο οι πόροι.

Βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς μια μάσκα προσώπου που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της δικής σου επιδερμίδας. Αν έχεις μαύρα στίγματα, ή χρειάζεσαι λάμψη (και ούτω καθ’ εξής), φρόντισε να επιλέξεις την κατάλληλη μάσκα ομορφιάς.

Πριν απλώσεις τη μάσκα στο πρόσωπο, φρόντισε να έχεις πλύνει τα χέρια σου. Αφού την απλώσεις, ακολούθησε πιστά τις οδηγίες σχετικά με το χρόνο που πρέπει να την αφήσεις στο πρόσωπό σου, αλλά και τα σημεία στα οποία ΔΕΝ πρέπει να την εφαρμόσεις.

 

 

Διαβάστε επίσης