Σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις ξηρό σαμπουάν; Μάθε τα do’s & τα don'ts εδώ!

 

Στο είπε η κολλητή σου ή το άκουσες από τη διπλανή σου στο γραφείο ότι το ξηρό σαμπουάν μπορεί να σε σώσει όταν έχεις μια bad hair day ή όταν «καίγεσαι» και δεν προλαβαίνεις να λουστείς. Και τώρα ήρθε η ώρα να το χρησιμοποιήσεις και εσύ για να δεις τι είναι τελικά αυτή η φανταστική beauty εφεύρεση για την οποία μιλούν πολλές γυναίκες.

Η αλήθεια είναι ότι το dry shampoo είναι εκεί για εσένα, για να φρεσκάρει τα μαλλιά σου, να τους δώσει τέλειο όγκο και υφή μόνο με μερικούς ψεκασμούς. Ναι, το ξηρό σαμπουάν είναι σωτήριο, αλλά δεν πρέπει να κάνεις κατάχρηση. Κυρίως, γιατί τα μαλλιά δεν καθαρίζουν με το ξηρό σαμπουάν. Οι ρύποι και η λιπαρότητα που συσσωρεύονται στο τριχωτό της κεφαλής δε θα εξαφανιστούν με ένα… μαγικό φσσστ! Πρέπει να ξέρεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά αυτό το μαγικό μπουκαλάκι για να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα τη στιγμή που το θέλεις στα μαλλιά σου.

Υπάρχουν μερικοί κανόνες, τα λεγόμενα do’s & don'ts, που πρέπει να ακολουθείς κατά τη χρήση του dry shampoo και θα τα μάθεις όλα 

Do: Ανακίνησε καλά το μπουκάλι πριν τη χρήση.

Don't: Μην ψεκάσεις σε νωπά ή βρεγμένα μαλλιά, ούτε πολύ κοντά στις ρίζες. Λέγεται ξηρό σαμπουάν, γιατί το ψεκάζουμε σε στεγνά μαλλιά.

Do: Ψέκασε από απόσταση 15-20 εκατοστά μακριά από το κεφάλι σου, ώστε να εφαρμοστεί σωστά το προϊόν στα μαλλιά σου.

Don't: Μην αδειάσεις όλο το μπουκάλι στα μαλλιά σου. Μερικοί ψεκασμοί είναι αρκετοί για να έχεις ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Do: Όταν ψεκάσεις, περίμενε 2 λεπτά να απορροφηθεί και να δράσει το προϊόν και στη συνέχεια ξεκίνησε το styling.

Don't: Δεν πρέπει να το χρησιμοποιείς για συνεχόμενες μέρες, καθώς δεν αντικαθιστά το λούσιμο. Το dry shampoo είναι εκεί για να σε σώζει… στις δύσκολες στιγμές.