Ευρωζώνη: Στο 1,3% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Δεκέμβριο

18/01/2020 | 11:28

 

Στο 1,3% ενισχύθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο του 2019, από 1% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία. Εναν χρόνο νωρίτερα το ποσοστό ήταν στο 1,5%.

Ο πληθωρισμός στην ΕΕ των 28 ανήλθε στο 1,6% τον Δεκέμβριο από 1,3% τον Νοέμβριο. Έναν χρόνο πριν, ο πληθωρισμός ήταν επίσης στο 1,6%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά πληθωρισμού εντοπίζονται στην Πορτογαλία (0,4%), την Ιταλία (0,5%) και την Κύπρο (0,7%).
Τα υψηλότερα καταγράφηκαν στην Ουγγαρία (4,1%), τη Ρουμανία (4%), την Τσεχία και τη Σλοβακία (3,2%).

Εν συγκρίσει με τον Νοέμβριο, ο πληθωρισμός υποχώρησε σε δύο κράτη μέλη της ΕΕ, παρέμεινε σταθερός σε τρία και αυξήθηκε σε 23.

Τον Δεκέμβριο η μεγαλύτερη συνεισφορά στην άνοδο του πληθωρισμού προήλθε από τις υπηρεσίες (+0,80%), τα τρόφιμα, τα αλκοολούχα ποτά και τον καπνό (+0,38%), τα βιομηχανικά αγαθά εξαιρουμένου του τομέα ενέργειας (+0,12%) και της ενέργειας (+0,02%).

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη νεαρή που απειλούσε να πέσει από ταράτσα – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Βρέθηκε η τσάντα της 16χρονης Λόρας στου Ζωγράφου – Καλοστημένο σχέδιο για να φύγει από το σπίτι της “βλέπουν” οι αρχές

Πάτρα: 50χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του – Βρέθηκε νεκρός με τραύμα από μαχαίρι

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Απόκοσμες εικόνες στην παραλιακή του Ρίου – Η θάλασσα “μπήκε” στα σπίτια – Πλημμύρα στην Πλαζ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Άγιο είχαν οι νεαροί που τούμπαρε το ΙΧ τους τα ξημερώματα στην Ακτή Δυμαίων -ΦΩΤΟ

Πάτρα: Το «θρίλερ» με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας – Τι λένε ο πατέρας και η φίλη της αγνοούμενης

Από την Πάτρα η 19χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Κορινθία – Δεύτερο χτύπημα για την οικογένεια

Πάτρα: Κορυφώνεται η αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Το μήνυμα της οικογένειάς της