Ευρωζώνη: Στο 1,3% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Δεκέμβριο

18/01/2020 | 11:28

 

Στο 1,3% ενισχύθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο του 2019, από 1% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία. Εναν χρόνο νωρίτερα το ποσοστό ήταν στο 1,5%.

Ο πληθωρισμός στην ΕΕ των 28 ανήλθε στο 1,6% τον Δεκέμβριο από 1,3% τον Νοέμβριο. Έναν χρόνο πριν, ο πληθωρισμός ήταν επίσης στο 1,6%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά πληθωρισμού εντοπίζονται στην Πορτογαλία (0,4%), την Ιταλία (0,5%) και την Κύπρο (0,7%).
Τα υψηλότερα καταγράφηκαν στην Ουγγαρία (4,1%), τη Ρουμανία (4%), την Τσεχία και τη Σλοβακία (3,2%).

Εν συγκρίσει με τον Νοέμβριο, ο πληθωρισμός υποχώρησε σε δύο κράτη μέλη της ΕΕ, παρέμεινε σταθερός σε τρία και αυξήθηκε σε 23.

Τον Δεκέμβριο η μεγαλύτερη συνεισφορά στην άνοδο του πληθωρισμού προήλθε από τις υπηρεσίες (+0,80%), τα τρόφιμα, τα αλκοολούχα ποτά και τον καπνό (+0,38%), τα βιομηχανικά αγαθά εξαιρουμένου του τομέα ενέργειας (+0,12%) και της ενέργειας (+0,02%).

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα – “Έφυγε” την ώρα που θήλαζε το μωρό της ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Σοβαρό ατύχημα και χειρουργείο στο ΚΑΤ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη – Αναρρώνει στο νοσοκομείο

Βαρύ πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα που μόλις είχε γεννήσει – Τα πιθανά αίτια, συγκλονίζει η μητέρα της

Κατάρρευσε το σημείο που είχε υποστεί καθίζηση στην “111” – Αδύνατη η οδική σύνδεση της Δίβρης με την Πάτρα (ΦΩΤΟ)