ΣΥΡΙΖΑ: Δύσκολα θα στηρίξει την υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου

 

Δύσκολα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στηρίξει την επιλογή Σακελλαροπούλου, όπως μετέδωσε ο ρεπόρτερ του OPEN TV, Χρήστος Τσιγουρής. Πληροφορίες από το κόμμα αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκαλέσει τα όργανα και ο αρχηγός του κόμματος θα προχωρήσει τις εσωτερικές διεργασίες για να τοποθετηθούν πάνω στην εν λόγω υποψηφιότητα. 

Πιο συγκεκριμένα, στελέχη από την Κουμουνδούρου ανέφεραν: «Σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη που λειτούργησε εξαρχής με όρους επικοινωνιακής διαχείρισης και ευτέλισε το θεσμό του ΠτΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε το ζήτημα της εκλογής του ΠτΔ με όρους σοβαρότητας και θεσμικής υπευθυνότητας. Αυτό θα πράξουμε και τώρα, σε αντίθεση με κ. Μητσοτάκη που ανακοίνωσε σήμερα την επιλογή του για αντιπερισπασμό στο φιάσκο με το Λιβυκό και το Μεταναστευτικό. Θα συγκληθούν τα όργανα του κόμματος και στη συνέχεια ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα ανακοινώσει τη στάση του κόμματος στο ζήτημα».

Νωρίτερα, με επικριτικά σχόλια υποδέχτηκαν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τη σχετική πρόταση του πρωθυπουργού. Μάλιστα, εξηγούν σε συνομιλητές τους πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε να στηρίξει δύο επιλογές που είχε κάνει ο Αλέξης Τσίπρας μήνες νωρίτερα. Η μία αφορά το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ η άλλη αφορά το πρόσωπο που μόλις πρότεινε ο πρωθυπουργός».

Σύμφωνα με το Open, η κυρία Σακελλαροπούλου «δημιουργεί ζήτημα στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού ήταν πρότασή του για το ΣτΕ. Αυτό σημαίνει πως η αξιωματική αντιπολίτευση κρίνει με πολιτικά χαρακτηριστικά την εν λόγω υποψηφιότητα και όλα δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα τη στηρίξουν. Συνάμα, υποστηρίζουν πως ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να αιτιολογήσει αυτή την επιλογή του».

Διαβάστε επίσης