Ούρλιαζε και φώναζε για βοήθεια θαμμένη κάτω από το χιόνι για 18 ώρες

15/01/2020 | 18:53

 

Παρέμεινε θαμμένη για 18 ώρες κάτω από όγκους χιονιού, αφού χιονοστιβάδα καταπλάκωσε το πατρικό της στο Κασμίρ. Σήμερα η 12χρονη κοπέλα βρέθηκε ζωντανή.

Η Σαμίνα Μπίμπι ούρλιαζε και φώναζε για βοήθεια, καθώς παρέμεινε εγκλωβισμένη σε ένα δωμάτιο, που είχε θαφτεί κάτω από το χιόνι.

Ο απολογισμός από τις χιονοστιβάδες που έπληξαν το Νίλαμ Βάλεϊ στο Πακιστάν, στην περιοχή των Ιμαλάϊων, ανήλθε στους 74 νεκρούς, σύμφωνα με Πακιστανούς αξιωματούχους, την ώρα που οι διασώστες συνεχίζουν να ανασύρουν σορούς. Η Σαμίνα ήταν μεταξύ των τυχερών.

«Νόμιζα ότι θα πεθάνω εκεί», είπε στο Reuters από το κρεβάτι του νοσοκομείου στο Μουζαφαραμπάντ, όπου εκείνη και δεκάδες άλλοι τραυματίες νοσηλεύονται, μετά την αεροδιακομιδή τους εκτός της πληγείσας περιοχής, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για τη μητέρα της Σαμίνα, τη Σαχνάζ Μπίμπι, η οποία έχασε έναν γιο και μια ακόμη κόρη, η διάσωση της 12χρονης ήταν ένα θαύμα. Αφού την ανέσυραν από το χιόνι, η Σαχνάζ είπε η ίδια και ο αδελφός της Ιρσχάντ Αχμάντ είχαν χάσει κάθε ελπίδα ότι θα έβρισκαν τη Σαμίνα ζωντανή.

Όπως αφηγείται το κορίτσι, δεν μπορούσε να κοιμηθεί αναμένοντας κάποιον να τη σώσει. Έσπασε το πόδι της και έβγαζε αίμα από το στόμα της.

Για την οικογένεια, η τραγωδία δεν άργησε να συμβεί.

«Δεν ακούσαμε καμία βοή» περιέγραψε η Σαχνάζ, καθώς θυμήθηκε τα λεπτά που προηγήθηκαν προτού η χιονοστιβάδα καταπλακώσει το τριώροφο σπίτι, όπου εκείνη και η οικογένειά της είχαν βρει καταφύγιο με άλλους από το χωριό. Τουλάχιστον 18 άνθρωποι πέθαναν εκεί.

Η Σαμίνα και η οικογένειά της είχαν μαζευτεί γύρω από τη φωτιά που είχαν ανάψει όταν η χιονοστιβάδα σάρωσε την περιοχή.

«Συνέβη από τη μία στιγμή στην άλλη» σημείωσε η Σαχνάζ.

Η Εθνική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών του Πακιστάν γνωστοποίησε ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών στις περιοχές, που επλήγησαν από το χιόνι, στο Πακιστάν τις τελευταίες δύο ημέρες έχει φθάσει τους 100. Από την Παρασκευή αναμένονται νέες χιονοπτώσεις.

Άλλοι 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ινδικό τμήμα της κοιλάδας του Κασμίρ.

Πάτρα: Στην κυκλοφορία ξανά από την Πέμπτη η Περιμετρική

Πάτρα: Θρήνος για τον Χρήστο Ελευθερίου που έφυγε νωρίς

“Πάτρα Ενωμένη”: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της παράταξης – Κ. Σβόλης: “Το 2028 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Μυστήριο με την εξαφάνιση της Λόρας: Τι κατέθεσε η μητέρα της

Πάτρα: Ένοχοι για τον θάνατο της Δώρας μετά από γέννα η αναισθησιολόγος και ο νοσηλευτής – Kαταδίκη δύο ετών για ανθρωποκτονία

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ στιγμές στον “αέρα” – Ο Θ. Κατερινόπουλος έσωσε σε live μετάδοση τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από κτίριο στην Ομόνοια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ανεστίδης βρίζει χυδαία τον Μητσοτάκη on camera – Άθλιες αισχρότητες (ΒΙΝΤΕΟ)

Το tempo24 στο σημείο της δολοφονίας – «Με σημάδευε μέσα από το αυτοκίνητο και φοβήθηκα» είπε ο δράστης που σκότωσε τον 51χρονο στην Αιτωλοακαρνανία – ΦΩΤΟ