Πάτρα: "Έγινα ληστής γιατί δεν είχα φαγητό για το παιδί μου" - Ελεύθεροι οι δράστες της ληστείας χρυσοχοείου

 

"Δεν είχα να προσφέρω στο παιδί μου φαγητό. Του έδινα ζάχαρη και νερό" είπε στο δικαστήριο ο ένας εκ των δυο ληστών του χρυσοχοειου στην οδό Υψηλάντου, τον Αύγουστο του 2019.

Ο Αλβανός υπήκοος που κάθισε μαζί με έναν ομοεθνή του στο εδώλειο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, είπε στους δικαστές οτι ζούσε έντιμα στην Ελλάδα επί 28 χρόνια έχοντας πάντα εργασία.

Το περασμένο καλοκαίρι όμως, βρισκόνταν στην ανεργία επί μήνες και γι αυτό αναγκάστηκε να κάνει τη ληστεία για να αγοράσει φαγητό για το παιδί του.

Πάτρα: Ληστεία με το "καλημέρα"σε κοσμηματοπωλείο – Φίμωσαν τον ιδιοκτήτη αλλά έπεσαν πάνω ... σε αστυνομικό!


Oι δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.  Και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, για ληστεία από κοινού και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και δύο μηνών ο πρώτος (καταδικάστηκε και για οπλοφορία - οπλοκατοχή) και τεσσάρων ετών ο δεύτερος.
Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα αναστολής της ποινής που υπέβαλε ο συνήγορός τους Γιάννης Αποστολόπουλος, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, καθώς τους αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της ομολογίας της πράξης τους, από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους.
 

Διαβάστε επίσης