Πάτρα: Εκδηλώσεις για την επανακομιδή του Σταυρού του Αγίου Ανδρέα - Συμπληρώνονται 40 χρόνια

 

Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται από την επανακομιδή του Σταυρού του μαρτυρίου του Πολιούχου των Πατρών Αποστόλου Ανδρέα και το σαββατοκύριακο, όπως ανέφερε και σε εγκύκλιο του ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, θα πραγματοποιηθούν λατρευτικές εκδηλώσεις στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου.

Το Σάββατο στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί μέγας αρχιερατικός εσπερινός, ενώ την Κυριακή το πρωί (7:00 - 10:30π.μ.) θα τελεστεί όρθρος και αρχιερατικὴ θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα.

Ο κ. Χρυσόστομος στην εγκύκλιό του τονίζει πως «η τοπική μας Αποστολικὴ Εκκλησία, έχει την ιδιαίτερη ευλογία από τον Θεό, ως τυγχάνει τοις πάσι γνωστό, να κατέχει ως πηγὴ ευλογίας και αγιασμού εκτός από την Αγία Κάρα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου και τον Σταυρό του μαρτυρίου του, ο οποίος τον Ιανουάριο του 1980, επανεκομίσθη στην Πάτρα, από την πόλη Μασσαλία της Γαλλίας, όπου επί εκατοντάδες ετών εὑρίσκετο, κρίμασιν οις οίδεν ο Θεός».

Απευθύνει κάλεσμα στον πατραϊκό λαό να παραστεί στον λαμπρό εορτασμό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, όπου ευρίσκεται ο Σταυρός του

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ