Bασικά οφέλη - πλεονεκτήματα εξωτερικής θερμομόνωσης

Η εξωτερική θερμομόνωση λειτουργεί σαν ένας μανδύας για τις κατοικίες, καθώς τις προστατεύει από τις κλιματολογικές συνθήκες και τις ακραία χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες.

 

Ο συντελεστής θερμοπερατότητας ενός δομικού στοιχείου – τοίχου εν προκειμένω προκύπτει από τους συντελεστές θερμοαγωγιμότητας των υλικών που τον συναπαρτίζουν και μας δίνει ένα μέτρο για το πόσο αναχαιτίζει τη μετάδοση της θερμότητας από τη μία πλευρά τους προς την άλλη. Ο κανονισμός ενεργειακής απόδοσης ορίζει τη μέγιστη αποδεκτή θερμοπερατότητα για κάθε στοιχείο κατασκευής ανάλογα με την κλιματική ζώνη στην οποία βρίσκεται η κατοικία. Αν η θερμοπερατότητα του στοιχείου υπερβαίνει τη μέγιστη αυτή επιτρεπτή τιμή, θα πρέπει να αυξάνεται το πάχος του θερμομονωτικού υλικού.

 

Βασικά οφέλη – Πλεονεκτήματα θερμοπρόσοψης/εξωτερικής θερμομόνωσης

 

Μεγάλη οικονομία στο κόστος για θέρμανση και κλιματισμό. Με τον τρόπο αυτό βοηθάει στην προστασία του περιβάλλοντος από εκπομπές ρύπων.
Πλήρης εξάλειψη των θερμογεφυρών και συνεπώς των φαινομένων συμπύκνωσης υδρατμών και μούχλας.
Εκμετάλλευση της σημαντικής θερμοχωρητικότητας των τοίχων
Βελτίωση στην αισθητική και την εμφάνιση των προσόψεων παλιών και ταλαιπωρημένων από το χρόνο κτιρίων
Αποτελεί μια ενεργειακή παρέμβαση μη ιδιαίτερα οχληρή για τους ενοίκους. Δεν διαταράσσει την καθημερινότητα τους.
Παρέχει προστασία της κατοικίας από τις δυσμενείς συνθήκες: βροχή, φωτοχημική γήρανση, αυξομειώσεις της θερμοκρασίας, κλπ.
Εξοικονομεί ζωτικό χώρο σε σχέση με την εξωτερική θερμομόνωση. Αυτό επίσης δίνει την ευκαιρία για την χρησιμοποίηση μεγαλύτερου πάχους θερμομονωτικού υλικού.
Οι χρωματισμένοι στη μάζα τους σοβάδες – τελικά επιχρίσματα που χρησιμοποιούνται συνήθως μειώνουν τα έξοδα συντήρησης των προσόψεων.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας Macon.