Έγκλημα χωρίς τιμωρία!

της Αγγελικής Ανυφαντή, δημοσιογράφου

 

Χθες το μεσημέρι, δύο νέοι άνθρωποι-εκπαιδευτικοί, βρήκαν τραγικό θάνατο, στην Εθνική Καρμανιόλα Πατρών-Πύργου στο ύψος των Καμινίων. Τα ονόματά τους προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των 130 νεκρών τα τελευταία 10 χρόνια, στον ίδιο δρόμο.
Κάθε φορά που θρηνούμε θύματα...ξεσπάμε σε κροκοδείλια(υποκριτικά) δάκρυα και μετά από λίγες ώρες, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν.Η Τροχαία "...Διερευνά τα αίτια του ατυχήματος" και μέχρι εκεί.
Τι και αν φταίει ο δρόμος καρμανιόλα;;
Τι και αν φταίει η κωλυσιεργία στην κατασκευή ενός σύγχρονου δρόμου;;

-Η Δικαιοσύνη βλέπετε στην Ελλάδα, κινείται πάνω σε ένα νομικό πλαίσιο, κομμένο και ραμμένο, στα μέτρα πολιτικών και νομικών κύκλων, για τους οποίους η ανθρώπινη ζωή, είναι αναλώσιμο υλικό και αμελητέα ποσότητα.

Επειδή δεν αντέχω να παρακολουθώ ως θεατής αυτό το έγκλημα χωρίς τιμωρία, επειδή οι συντοπίτες μου, οι διερχόμενοι οδηγοί, η οικογένειά μου και εγώ, είμαστε όλοι εν δυνάμει θύματα αυτής της εθνικής καρμανιόλας, θέλησα να απευθυνθώ στη Δικαιοσύνη και να ζητήσω την τιμωρία αυτών που ευθύνονται για την καθυστέρηση του έργου της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου.

Υπενθυμίζω ότι το έργο ξεκίνησε πριν από το Πάσχα και μάλιστα στο επίμαχο σημείο στο ύψος των Καμινίων, αλλά η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο υπουργός Κώστας Καραμανλής, έδωσαν εντολή να σταματήσει, να επαναδημοπρατηθεί και να το πάρει συνολικά μία εργολαβική εταιρεία(;;;;;) και όχι οι οκτώ που το είχαν αναλάβει μετά από απόφαση της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό σημαίνει βέβαια, μεγάλη καθυστέρηση του έργου, αλλά ποιος νοιάζεται;;;;;;;;;;

-Οι έγκριτοι Νομικοί στους οποίους απευθύνθηκα για να προσφύγω στη Δικαιοσύνη, μου απάντησαν ότι ....έχω δίκιο, ότι είναι δικαιολογημένη η οργή και η αγανάκτησή μου, αλλά μόνο Δημοσιογραφικά μπορώ να το χειριστώ το θέμα και όχι Νομικά, διότι δυστυχώς, " Δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, ότι κάποιοι ευθύνονται για την καθυστέρηση του έργου,ούτε για τα μέτρα που δεν λαμβάνονται στον υπάρχοντα δρόμο καρμανιόλα...".

-Δηλαδή με λίγα λόγια, θα συνεχίσουμε να θρηνούμε θύματα και η Δικαιοσύνη νίπτει τας χείρας της.

Δεν μας μένει παρά να αντιδράσουμε δυναμικά ως πολίτες και να αποκλείσουμε το δρόμο, ώστε αυτοί που αποφασίζουν για τις ζωές μας, να καταλάβουν ότι δεν τους ανήκουμε.

-Άμεση έναρξη του έργου της Νέας Οδού και μέτρα ασφαλείας στον υπάρχοντα.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!