Καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη της «φόνισσας του Κορωπίου»

Με την κατάθεση της φίλης της 35χρονης που δολοφονήθηκε από τις μαχαιριές της συντρόφου του πρώην συζύγου της συνεχίστηκε η δίκη της αποκαλούμενης «φόνισσας του Κορωπίου».

Το έγκλημα έγινε τον Αύγουστο του 2016, μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών του θύματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η κατηγορούμενη δολοφόνησε με έξι μαχαιριές την 35χρονη πρώην σύζυγο του άντρα με τον οποίο είχε αποκτήσει εξωσυζυγική σχέση.

Πρωτόδικα η 29χρονη κατηγορούμενη, η οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά από την εξωσυζυγική σχέση, είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Η φίλη του θύματος που κατέθεσε στο δικαστήριο υποστήριξε ότι η 35χρονη ήταν συνεχώς φοβισμένη, γιατί την παρακολουθούσε η κατηγορουμένη και φοβόταν τόσο για τη ζωή της, όσο και για τη ζωή των παιδιών της.

Η μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο όσα της είπαν τα παιδιά του θύματος που ήταν παρόντα στο έγκλημα.

«Εκείνο το βράδυ με πήρε η αδελφή του θύματος από το Κέντρο Υγείας και μου είπε να πάρω τα παιδιά στο σπίτι μου. Εκείνα κλαίγανε και ήταν μέσα στα αίματα. Τα πήγα στο σπίτι μου κι εκεί τα δικά μου τα παιδιά τα πλύνανε. Τα παιδιά μού είπαν ότι η μαμά τους ήταν έξω στην αυλή κι έπλενε κι ότι τη μαχαίρωσε η φίλη του μπαμπά τους. Άκουσαν να λένε την κατηγορούμενη στο θύμα ότι ήταν εμπόδιο. Μου είπαν ότι ήρθε και ο μπαμπάς τους και πάλευε με την κατηγορουμένη. Έτσι τα παιδιά τής πήραν το μαχαίρι και το πετάξανε».

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο γαμπρός του θύματος, ο οποίος είπε ότι το ένα παιδί είχε αίματα, από μία αμυχή που είχε στο πόδι, προφανώς από την προσπάθειά του να αποσπάσει το μαχαίρι από τα χέρια της κατηγορουμένης.

Λίγο νωρίτερα, είχε μεταφέρει στο δικαστήριο τη στιγμή που, όταν ήταν στο σπίτι μαζί με την αδελφή του θύματος, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον ανήλικο γιο της 35χρονης, ο οποίος τους είπε να πάνε γρήγορα στο Κέντρο Υγείας όπου βρίσκεται η μαμά του, την οποία «χτύπησε η φίλη  του μπαμπά».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 13 Φεβρουαρίου.