Πέτσας: Η Ελλάδα έχει διατυπώσει αίτημα συμμετοχής στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη

14/01/2020 | 15:06

Αίτημα συμμετοχής στη Διάσκεψη του Βερολίνου σχετικά με τη λιβυκή κρίση έχει καταθέσει η Ελλάδα, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Πέτσας τόνισε πως «κανείς δεν μπορεί να πει ότι η Ελλάδα είναι απούσα αλλά αντίθετα βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων». «Θέλουμε να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία στο επίπεδο αναζήτησης πολιτικής λύσης» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στα ζητήματα που συζητήθηκαν κατά το πρόσφατο ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι η κυβέρνηση βλέπει μία διαδικασία αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας και γίνονται κινήσεις σε αυτήν την κατεύθυνση και συμπλήρωσε ότι υπάρχει προγραμματισμένη επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Πάλμερ, στη χώρα μας μέσα στον Μάιο.

Εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των επαφών του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, στις οποίες ο Πρωθυπουργός «αναφέρθηκε στις γεωπολιτικές προκλήσεις της περιοχής και τόνισε πως είμαστε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος».

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Μητσοτάκης «υπογράμμισε ότι η σημαντική συμφωνία για τον αγωγό East Med δεν στρέφεται εναντίον κανενός, αλλά αποτελεί έργο ειρήνης και ανάπτυξης, στο οποίο όλοι μπορούν να συμμετέχουν». Τόνισε επίσης ότι τα «μνημόνια» που έχει υπογράψει η Τουρκία με τη Λιβύη είναι παράνομα και άκυρα, ότι

Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ: Προηγείται ο Αντώνης Κουνάβης για την προεδρία στην ΔΕΕΠ Αχαΐας

Από την Ανθούπολη ο 46χρονος με το “καζίνο”! Από ποιους Πατρινούς επιχειρηματίες άρπαξε 270.000 ευρώ

Πάτρα: Έκρηξη σε εργοστάσιο στην ΒΙΠΕ – Ένας τραυματίας

Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο στην περιοχή Θεριανού με δύο νταλίκες – Ένας τραυματίας – Διακοπή κυκλοφορίας ΦΩΤΟ

Οριακή νίκη Κατσιγιάννη στην προεδρία της ΔΕΕΠ Αχαΐας – Ένσταση από Κουνάβη για επανακαταμέτρηση ψηφοδελτίων

Πάτρα: Έριξαν κροτίδα σε σχολικό συγκρότημα – Τραυματίστηκε 12χρονος μαθητής

Πάτρα: Ελεύθερος με όρους και εγγύηση ο επιχειρηματίας για τα ναρκωτικά – Εμφανίστηκε στην Ανακρίτρια ο γιος και “τα πήρε όλα πάνω του”

Πάτρα – Βιασμός 12χρονης: Προφυλακίστηκε ο 16χρονος