Πατρινό Καρναβάλι 2020: Το γκρουπ 222 υπεύθυνο για τον Κρυμμένο Θησαυρό - Η έναρξη, τα νέα στοιχεία και οι συντελεστές

Όλα όσα ειπώθηκαν στη σημερινή συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο

 

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα για την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2020, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου «Καρναβάλι Πάτρας», Ήρα Κουρή.

Στη συνέντευξη συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Δημήτρης Δημησιάνος, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, Ελένη Αλεξοπούλου, ο σκηνοθέτης της τελετής έναρξης, Ιωάννης Κοψίνης, ο εκπρόσωπος του πληρώματος 222, Αριστείδης Σταθόπουλος, που θα είναι φέτος υπεύθυνο για τον 55ο Κρυμμένο Θησαυρό  και ο συντονιστής της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, Χρήστος Καραγιάννης.

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, ανέφερε τα εξής:

«Ξεκινάμε και φέτος, με ακόμα περισσότερη όρεξη και έμπνευση. Αυτό που μας χαρακτηρίζει είναι ότι έχουμε το καλύτερο Καρναβάλι. Η πόλη μας και οι άνθρωποί της, ζουν σε ρυθμούς καρναβαλικούς, αξιοποιώντας το ταλέντο . Είναι μια πόλη εκπληκτική με εκπληκτικούς ανθρώπους, που φέτος θα δώσουν καινούργια στοιχεία στο καρναβάλι. Πρέπει να δώσουμε τις ευχαριστίες  μας και σε αυτούς που είναι αφανείς, πίσω από τα φώτα και τις κάμερες και δουλεύουν ατέλειωτες ώρες για να έχουμε ένα τέλειο Καρναβάλι. Είναι οι εργαζόμενοι του Καρναβαλικού Οργανισμού, αλλά και της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού του Δήμου.

Οι πρωταγωνιστές είναι πολλοί και δουλεύουν για να γιορτάσει η πόλη και οι επισκέπτες της. Έχουμε τη δυνατότητα, ενωμένοι να κάνουμε πολλά. Και πάλι ευχαριστούμε το σύνολο των εργαζομένων για την δουλειά τους».

 

ΗΡΑ ΚΟΥΡΗ

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου «Καρναβάλι Πάτρας», ανέφερε τα εξής:

«Μέσα σε ένα κλίμα οικονομικής στενότητας η κοινωφελής επιχείρηση Καρναβάλι Πάτρας συνεχίζει την προσπάθειά της να διοργανώσει ένα καρναβάλι αντάξιο της ιστορίας του. Εργαζόμενοι, εθελοντές, γνωμοδοτική επιτροπή και το Διοικητικό συμβούλιο συνδράμουν καθημερινά για να παραχθεί ένα αποτέλεσμα υψηλού  καλλιτεχνικού επιπέδου.

Παρόλα τα προβλήματα που ακόμη και σήμερα μας ταλανίζουν εξαιτίας των χρεών που συσσώρευσαν οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές στο Καρναβάλι και  λόγω της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού και της αδυναμίας μας να προσλάβουμε τον αναγκαίο αριθμό εργαζομένων, οργανώσαμε και φέτος μία σειρά εκδηλώσεων – θέατρο, χορός, ζωγραφική, κατασκευές, ακροβατικά – που θα τονώσουν το καρναβαλικό πνεύμα και θα μεταφέρουν τη χαρά του καρναβαλιού σε όλη την Πάτρα.

Ειδικά, για την τελετή έναρξης συνεργαστήκαμε με Πατρινούς καλλιτέχνες επειδή η πόλη διακρίνεται για τους εξαιρετικούς δημιουργούς της που γνωρίζουν καλά το καρναβάλι και εμπνέονται από αυτό. 

Την διοργάνωση και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο κ. Ιωάννης Κοψίνης και το 3D mapping projection είναι το καινούργιο στοιχείο που προσθέτουμε φέτος. Η όλη εκδήλωση έχει το χαρακτήρα ενός μεγάλου πάρτι και καλούμε όλους τους Πατρινούς και τους επισκέπτες, να έρθουν στην Πλατεία Γεωργίου το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ, για να χορέψουν σε ρυθμούς καρναβαλικούς με μουσικές επιλογές του συγκροτήματος Passepartout που θα παίζει ζωντανά για ένα τρίωρο.

 Όπως κάθε χρόνο ο τελάλης από την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, θα προαναγγείλει την έναρξη. Φέτος ο τελάλης είναι γυναίκα, η κ. Μαρία Αγουρίδου που με το μπρίο της και την καρναβαλική της διάθεση θα ξεσηκώσει τους Πατρινούς. Παράλληλα, στους πεζόδρομους της Πάτρας μπάντες και  ακροβάτες θα δίνουν το δικό τους χρώμα. Εννοείται ότι δεν θα λείψουν και ο σοκολατοπόλεμος. Για τον Κρυμμένο Θησαυρό δε λέμε πολλά , μας το απαγορεύει το ίδιο το παιχνίδι που φέτος το συνδιοργανώνουμε με το πλήρωμα 222 Ειδική μνεία θέλω να κάνω στις δημιουργούς των δύο αφισών τις κυρίες Μανωλοπούλου Μαρία και Χριστοπούλου Πανωραία.

Σε όλη την καρναβαλική περίοδο τα δρώμενα θα είναι σχεδόν καθημερινά στο κέντρο και στις συνοικίες της Πάτρας. Το καρναβάλι της Πάτρας παραμένει το μεγαλύτερο και αυθεντικότερο καρναβάλι και είμαστε πεπεισμένοι ότι κάθε χρόνο θα προπορευόμαστε. Το πάθος, το μεράκι και η ορμή των Πατρινών είναι τα συστατικά που κάνουν μοναδική τη μεγάλη λαϊκή γιορτή της πόλης μας. Έτσι με υπερηφάνεια λέμε ότι το καρναβάλι της Πάτρας είναι το καρναβάλι της Ελλάδος.

Θερμά λοιπόν, ευχαριστώ όλους όσους μήνες τώρα δουλεύουν για το θεσμό, όσους με συμβούλευσαν , με στήριξαν και με στηρίζουν και σας υποσχόμαστε ότι και φέτος η Πάτρα θα ακουστεί  πέρα από τα σύνορα μας».

 

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Δημήτρης Δημησιάνος, μίλησε για την μεγάλη προσπάθεια των τεσσάρων μόνο, εργαζομένων στο Καρναβαλικό Εργαστήριο, αλλά και στην σημαντική απουσία λόγω συνταξιοδότησης, Πέτρου Βρυώνη και τόνισε ότι για πρώτη φορά θα στολιστούν καρναβαλικά οι είσοδοι της Πάτρας. Επίσης, όπως έγινε την περίοδο των Χριστουγέννων, Καρναβαλικά στοιχεία, θα τοποθετηθούν και στις συνοικίες της πόλης.  

 

Η Ελένη Αλεξοπούλου, ως Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, τόνισε: «Εκπροσωπώ τους εργαζόμενους του Δήμου Πατρέων που βρίσκονται πίσω από τα φώτα και τα χάπενινγκ, όμως δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα χωρίς αυτούς. Είναι ελάχιστοι, αλλά φιλότιμοι. Ακόμα και στην έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού, που είναι λίγες μέρες μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εμφανίζουν νέα πράγματα για το Καρναβάλι. Αυτό το δημιουργικό εργαστήρι, διαθέτει σοβαρούς τεχνίτες και καλλιτέχνες που τα δίνουν όλα για να είναι παραγωγικοί και τα καταφέρνουν. Τους ευχαριστούμε».

 

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟΥ ΛΑΒΑΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Οι καρναβαλικές δράσεις ωστόσο, θα ξεκινήσουν από το πρωί του Σαββάτου με την παράδοση του Καρναβαλικού Λαβάρου στο Δημαρχείο.

Στις 11.30 το πρωί με αφετηρία την πλατεία Τριών Συμμάχων θα ξεκινήσει πομπή του Τελάλη, που φέτος θα είναι για πρώτη φορά γυναίκα, η Μαρία Αγουρίδου, ακολουθώντας τη διαδρομή: Πλατεία Τριών Συμμάχων- πεζόδρομος Αγίου Νικολάου- Μαιζώνος- κάτω μέρος πλατείας Γεωργίου- Μαιζώνος- Δημαρχείο.

Στο Δημαρχείο, γύρω στη 1 το μεσημέρι, θα γίνει η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Δημοτικής Μουσικής και με το αναλλοίωτο γλυκό έθιμο του σοκολατοπόλεμου σε πλήρη εξέλιξη από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών. Το καρναβαλικό λάβαρο του θα παραμείνει στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού 2020.

Διαβάστε επίσης