Απόστολος Κατσιφάρας: Η πρωτοβουλία για τους πλειστηριασμούς που έμεινε αναξιοποίητη!

14/01/2020 | 12:34

 

Επιστρέφουν οι πλειστηριασμοί -Αγωνία για τους δανειολήπτες, σημειώνει σε παρέμβασή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Και αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας που είχε ξεκινήσει το 2016 αναφέρει:

Το πολιτικό σύστημα της χώρας απέτυχε να αξιοποιήσει την ευκαιρία της συνταγματικής αναθεώρησης και με ρεαλισμό και τόλμη να θωρακίσει συνταγματικά την πρώτη κατοικία ως κοινωνικό δικαίωμα, για την αξιοπρεπή διαβίωση της Ελληνικής οικογένειας.
Οι τελευταίες Κυβερνήσεις δυστυχώς, δεν συγκρούστηκαν με τις Τράπεζες και δεν διαπραγματεύθηκαν αποτελεσματικά με τους δανειστές το θέμα των κόκκινων δανείων στη λαϊκή κατοικία. Περιορίστηκαν όλες στο νόμο Ν.3869/10 της κυβέρνησης Παπανδρέου (Κατσέλη) με συχνές παρατάσεις και μικρές τροποποιήσεις.
Η πρωτοβουλία της παράταξής μας ως περιφερειακή Αρχή το 2016 με την συλλογή υπογραφών πολιτών και προσωπικοτήτων, οι αποφάσεις συλλογικών και θεσμικών φορέων και οι παραστάσεις σε Αρχηγούς κομμάτων -Κυβέρνηση και Βουλή ήταν Πολιτικά οραματική – θεσμικά κινηματική και βαθιά κοινωνική.
Εάν η κυβερνήσεις και τα κόμματα είχαν αξιοποιήσει την αναθεώρηση, ως ευκαιρία, για την ενίσχυση των κοινωνικών δικαιωμάτων και είχαν υιοθετήσει την πρωτοβουλία μας, θα είχε δοθεί οριστικό τέλος στον Γολγοθά πολλών χιλιάδων δανειοληπτών που βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι με την αγωνία τον φόβο και την απειλή των νέων πλειστηριασμών που έρχονται.
Η προστασία των χιλιάδων Ελλήνων πολιτών που αδυνατούν να αποπληρώσουν τις Τράπεζες η τα Funds εξωτερικού από αντικειμενική αδυναμία είναι δημοκρατική ευθύνη όλων μας και χρέος ενός σύγχρονου και ευαίσθητου κράτους.
Ο αγώνας για τα κοινωνικά δικαιώματα συνεχίζεται.

ΣΟΚ: 21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Θρήνος στην Εγλυκάδα Πατρών

Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του – Τι “βλέπει” η ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Πέθανε ο δολοφόνος της Κωνσταντίνας Κουλούρη και της Ρεγγίνας Παπανδρέου

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου

Σοκ στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή την ώρα του ρεπορτάζ ο κάμεραμαν του ΑΝΤ1 Γιώργος Παυλάκης

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον περιφερειακό σύμβουλο Άρη Τηλιγάδη, που “έφυγε” μετά από μάχη με ασθένεια

Αχαΐα: «Έφυγε» αιφνίδια στα 51 του χρόνια ο γιατρός Αιμίλιος Τζούδας

Πάτρα: “Φως” στα αίτια θανάτου του 21χρονου στην Εγλυκάδα, που κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Σήμερα η νεκροψία