Νικολάου για Πατρών Πύργου: Συστράτευση φορέων για κινητοποιήσεις - Αποκλεισμός της Νέας Εθνικής

"Κάθε χρόνο χάνονται οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού"

 Άμεσες κινητοποιήσεις των Δημοτικών συμβουλίων Πατρέων – Δυτικής Αχαΐας και όλων των Δήμων των Νομών Ηλείας και  Ζακύνθου καθώς και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Με παρέμβασή του ο πρ. Δήμαρχος Δυτικής Αχαιας και νυν επικεφαλής της αντιπολίτευσης εκφράζει όχι μόνο την θλίψη του για την τραγικό δυστύχημα το οποίο συνέβη χτες στην Πατρών – Πύργου αλλά τονίζει πως είναι επιτακτική ανάγκη η ύπαρξη μια ριζικής λύσης, ώστε να μπει επιτέλους ένα οριστικό τέλος στην απώλεια τόσων ψυχών. Η κινητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων είναι πια μονόδρομος, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χρήστος Νικολάου.

“ Δεν πάει άλλο με το αίμα που χύνεται στην Πατρών – Πύργου. Στο Όσλο τα ποσοστά θανάτων από τροχαία ατυχήματα αντιστοιχούν σε έναν νεκρό το χρόνο, όταν στην Ελλάδα οι άνθρωποι που χάνονται στο δρόμο αντιστοιχούν στο πληθυσμό ενός μικρού χωριού. Δυστυχώς , άλλη μια φορά που η χώρας μας κατέχει πρωτιά με αρνητικό πρόσημο.

Γι’αυτό το λόγο, καλώ όλα τα μέλη του Δημοτικών συμβουλίων και των δύο νομών, της Ζακύνθου μαζί με την Περιφέρεια  καθώς και όλων των φορέων / συλλόγων του κάθε Δήμου σε δραστικές  και άμεσες κινητοποιήσεις. Κατόπιν συνεννοήσεως να ορίσουμε ημερομηνία αποκλεισμού του δρόμου στο ύψος του Βουπρασίου στα σύνορα των δύο Νομών Αχαΐας- Ηλείας . Επίσης, να οργανώσουμε μια αποφασιστική και έντονη παρουσία διαμαρτυρίας στο Υπ. Υποδομών ζητώντας  την ριζική λύση του προβλήματος που έχει οδηγήσει στο θάνατο τόσους συνανθρώπους μας τα τελευταία χρόνια και το φαινόμενο συνεχίζεται, όπως απεδείχθη χτες με την τραγική απώλεια δύο ατόμων.Ήρθε η στιγμή που αυτός ο αιματοβαμμένος οδικόςάξονας, ο εφιάλτης οδηγών και κατοίκων επιβάλλεται να ολοκληρωθεί άμεσα. Ο χρόνος, δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι με το μέρος μας για αυτό και οι αντιδράσεις μας πρέπει να είναι άμεσες και οριστικές.

Πρέπει να δοθούν άμεσα όλες οι εγκρίσεις,ώστε προχωρήσουμε στις απαραίτητες διαδικασίες για την ολοκλήρωση του έργου, έως τότε όμως  μπορούμε να προβούμε σε κάποιες προσωρινές λύσεις, με στόχο να περιορίσουμε όσο μπορούμε την επικινδυνότητα του δρόμου, όπως για παράδειγμα η τοποθέτηση κορυνών στα γνωστά σημεία στα οποία συμβαίνουν τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα, στο κλείσιμο των παράδρομων από τους οποίους κάποιοι οδηγοί μπαίνουν ανεξέλεγκτά  στην Ε. Ο και φυσικά στην αύξηση της αστυνόμευσης.

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να υπενθυμίσουμε σε όλους τους οδηγούς την ανάγκη για περισσότερη προσοχή από μέρους τους, τηρώντας με συνέπεια τα όρια ταχύτητας και εφαρμόζοντας με ευλάβεια όλους τους Κώδικες Οδικής Κυκλοφορίας’’.

 

 

Διαβάστε επίσης