Θρήνος σε Αχαϊα-Ηλεία για τους αδικοχαμένους καθηγητές που σκοτώθηκαν σε τροχαίο - Κλειστά σήμερα τα σχολεία στην Κυλλήνη

Σε ένδειξη πένθους με απόφαση του Δημάρχου στον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης σήμερα όλα τα σχολεία του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά, μετά το σοκαριστικό τροχαίο στην "εθνική καρμανιόλα" της Πατρών Πύργου, στο ύψος των Καμινίων ,  όπου έχασαν την ζωή του οι καθηγητές Δημήτρης Βασιλακόπουλος και Νικόλαος Ρόδης και τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι δύο συνάδελφοί του, ενώ επέστρεφαν στην Πάτρα, από την Ηλεία όπου δίδασκαν σε σχολεία.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΡΟΔΗΣ

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, στις 11 το πρωί της Τετάρτης στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος Πατρών, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία για τον 50χρονο εκπαιδευτικό που έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Δευτέρας σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος των Καμινίων. 

Εκρηξη οργής

Οταν το μεσημέρι της Δευτέρας έγινε γνωστή η τραγωδία στην άσφαλτο πήραν ...φωτιά τα κοινωνικά δίκτυα  από κόσμο που ξεχείλιζε από οργή για τον θάνατο νέων ανθρώπων στην επικίνδυνη εθνική οδό.

"Εμείς οι εκπαιδευτικοί διανύουμε καθημερινά πάρα πολλά χιλιόμετρα για να πάμε στο σχολείο, τρέχουμε από νομό σε νομό για να καλύψουμε τα κενά της εκπαίδευσης, διορισμένοι και αδιόριστοι, βάζουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας, πηγαίνουμε ακόμη και σε διαφορετικά σχολεία την ίδια ημέρα... Στη συγκεκριμένη διαδρομή έχουμε χάσει πολλούς συναδέλφους...θρηνούμε πάλι..ως πότε;;;;;".

Η κραυγή αγωνίας ανήκει στην εκπαιδευτικό Άντα Γκοτσούλια. “Δύο νεκροί συνάδελφοι και δύο σοβαρά στη καρμανιόλα της Ελλάδας. Πατρινοί, Καθηγητές σε Λύκειο της Ηλείας. Το φτωχό μεροκάματο του τρόμου”, γράφει ο εκπαιδευτικός Θεοχάρης Μασσαράς. Η εκπαιδευτική κοινότητα πενθεί και φωνάζει! "Όχι άλλο αίμα συναδέλφων". Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των εκπαιδευτών που κάθε μέρα, πρωί - μεσημέρι, μόνοι τους ή με παρέες συναδέλφων (απαραίτητη είναι και η οικονομία στη βενζίνη) διέρχονται την "καρμανιόλα" της Πατρών - Πύργου. "Κάνουμε τον Σταυρό μας και μπαίνουμε στα αυτοκίνητα...", μας μεταφέρει νηπιαγωγός που διδάσκει σε ορεινή περιοχή της Αχαΐας. "Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά...Και είχα πει φέτος ότι ήρθα πιο κοντά από την Ηλεία σε χωριό της Αχαΐας αλλά και πάλι τρέμω στο δρόμο...", συμπληρώνει νεαρή εκπαιδευτικός. "Αυτές οι τοποθετήσεις είναι λες και είναι τιμωρητικές", παρεμβαίνει ένας συνάδελφός τους. Μάλιστα όπως μας αναφέρουν εκπαιδευτικοί από την Πάτρα, προτιμούν να δηλώνουν περιοχές της Αιγιάλειας, πολύ πιο μακρινές και με μεγαλύτερο κόστος (διόδια), παρά αυτές που συνδέονται με την Πατρών - Πύργου! "Πολυδάπανος δρόμος, αλλά πιο ασφαλής", συμπληρώνουν.

Διαβάστε επίσης