Ντύστε το μικρό σας δίχως φωνές και δάκρυα

Σύντομος οδηγός για να καταφέρετε επιτέλους

Φωνές, κλάματα, ένταση και όλα αυτά για να βάλει το νήπιό σας μια μπλούζα. Αν το σενάριο σας ακούγεται ιδιαίτερα γνώριμο, τότε μάλλον έχετε δοκιμάσει τα γνωστά τρικ ώστε επιτέλους να ντυθεί, όπως η επιλογή σε αγαπημένα του ρούχα, η προειδοποίηση ότι σε λίγο φεύγετε ή ακόμα και ο επιτακτικός τόνος στην φωνή σας όταν του ζητάτε να ετοιμαστεί ή προσπαθείτε να το ετοιμάσετε. Αυτές είναι κάποιες νέες ιδέες που θα διευκολύνουν το ντύσιμο του:

1, Βεβαιωθείτε ότι τα ρούχα που θέλετε να φορέσει είναι άνετα και εύκολα να φορεθούν, ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν νιώθει άβολα σε αυτά. Αφήστε για λίγο στην άκρη τα στενά παντελόνια, τις φούστες, τα πουκάμισα και τα καλσόν, μιας και μπορεί να δείχνει όμορφο σε αυτά, δεν του επιτρέπουν όμως ελευθερία κινήσεων, πράγμα που μπορεί να του προκαλέσει ιδιαίτερο εκνευρισμό.

2. Δοκιμάστε να ντύσετε το νήπιο σας ενώ είναι καθισμένο σε ένα ψηλό τραπέζι ή και μια ψηλή καρέκλα. Σιγουρευτείτε βέβαια ότι το κρατάτε καλά. Έτσι ενδεχομένως να το δει σαν παιχνίδι ενώ δεν θα έχει και χώρο για να τρέξει, προκειμένου να αποφύγει το ντύσιμο.

3. Δώστε στο νήπιο σας ένα μικρό παιχνίδι, ένα βιβλίο ή ντύστε το κοντά σε ένα παράθυρο, όπου θα μπορεί να βλέπει την κίνηση, τα αυτοκίνητα ή τους πεζούς απέξω. Έτσι θα του αποσπάσετε την προσοχή από την διαδικασία του ντυσίματος, εκείνο θα απορροφηθεί σε κάτι που του αρέσει και εσείς θα το ντύσετε πιο γρήγορα από όσο περιμένετε.

4. Τα νήπια, ειδικά στην ηλικία των δύο ετών, αγαπούν να δίνουν εντολές ή και να σας… διορθώνουν. Δοκιμάστε λοιπόν να παίξετε ένα σύντομο παιχνίδι, βάζοντας τα ρούχα του λίγο στραβά, δίνοντάς του την ευκαιρία να σας διορθώσει. Μπορείτε να του κάνετε και κάποιες λανθασμένες ερωτήσεις, περιμένοντας και πάλι την διόρθωσή του. Έτσι η διαδικασία γίνεται πιο ευχάριστη και εκείνο θα ντυθεί αμέσως δίχως να το συνειδητοποιήσει.

5. Κάντε το ντύσιμο μια διασκεδαστική διαδικασία που θα θέλει να συμμετάσχει κάθε πρωί, τραγουδώντας κάθε στάδιο. Συγκεκριμένα δημιουργήστε μαζί ένα απλό τραγουδάκι, που θα περιγράφει όλα όσα κάνετε και ενθαρρύνετέ το να τραγουδήσει μαζί σας.

6. Τα νήπια ενδεχομένως να μην καταλάβουν τις προτροπές αλλά ούτε και τις εντολές σας, μιας και δεν μπορούν να αντιληφθούν γιατί του ζητάτε να βάλει το παλτό του τώρα, ώστε να μην κρυώσει αργότερα. Αν δείτε ότι αντιστέκεται να ντυθεί ή να βάλει το μπουφάν του, φέρτε το μαζί σας και καθώς πηγαίνετε έξω ρωτήστε το αν είναι έτοιμο να το βάλει. Αν αρνηθεί δοκιμάστε να το ρίξετε στους ώμους του ή να το βάλετε στην πλάτη του καροτσιού του ώστε να είναι ζεστό.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε επίσης