Κυριάκος Βελόπουλος: Έβλεπα τους αστυνομικούς στο Κουκάκι και τους λυπόμουν

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ

«Όταν μιλάμε για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος δεν έχει ιδιαίτερο ρόλο άσκησης έργου, όταν θεσμικά είναι αποψιλωμένος, να μαλώνουν δήθεν τα κόμματα για το αν είναι κεντροαριστερός, αν είναι κεντροδεξιός και για τον εκλογικό νόμο την ώρα που οι Τούρκοι μπαινοβγαίνουν και προκαλούν με πόλεμο ή με διεκδικήσεις εδαφών, τότε η Ελλάδα έχει γίνει ένα απέραντο φρενοκομείο και φταίει το πολιτικό σύστημα. Είναι επουσιώδες ζήτημα ποιος θα είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας όταν δεν έχει καμία αρμοδιότητα και κανένα ρόλο και όταν έχεις εν ενεργεία ΠτΔ», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή «Τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένας ΠτΔ, που δεν έχει πολιτικό ρόλο, έχει θεσμικό, δεν έχει ρόλο παρεμβατικό; Είναι η εξωστρέφεια, ο σεβασμός και το κύρος. Τέτοια πρόσωπα στο πολιτικό σύστημα της χώρας, δεν έχω βρει. Σοβαρά πρόσωπα τα οποία να έχουν ένα κύρος στο εξωτερικό δεν υπάρχουν. Είπα γιατί να μην κάνουμε την υπέρβαση ως λαός και να βάλουμε έναν άνθρωπο που τον γνωρίζουν και στη Γαλλία και στη Γερμανία και στις ΗΠΑ. Είπα τον κ. Κριμιζή, τον κ. Νανόπουλο, τον κ. Νεγρεπόντε. Δεν είναι το πρόβλημα ποιος θα είναι ο ΠτΔ για τα υπόλοιπα κόμματα αλλά να υπάρχει μία ατζέντα ψευτοαντιπαραθέσεων», πρόσθεσε ο κ. Βελόπουλος διευκρινίζοντας ότι για την Ελληνική Λύση «και ο εκλογικός νόμος είναι επουσιώδες ζήτημα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διαρρηγνύει τα ιμάτιά του γιατί είναι ένα κόμμα που κυβέρνησε με έναν εκλογικό νόμο με τους ΑΝΕΛ, τον άλλαξε για δικούς του μικροπολιτικούς λόγους, μικροκομματικούς, τον έκανε απλή αναλογική και θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε ακυβερνησία. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην απλή αναλογική, αν και είναι το δικαιότερο και δημοκρατικότερο σύστημα για εθνικούς λόγους , για Θράκη και μουσουλμάνους», τόνισε ο κ. Βελόπουλος.

Αναφερόμενος στην κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών, έκανε λόγο για «απορθοδοξοποίηση της παιδείας μας από την κ. Κεραμέως», εκτιμώντας ότι «στις 17 Νοέμβρη και στις 6 Δεκεμβρίου οι δάσκαλοι κάνουν κατήχηση και προσηλυτισμό σε ψευτοαριστερές ιδεολογίες. Τα παιδιά μας ξέρουν περισσότερα για τον Ζακ, περισσότερα για τον Γρηγορόπουλο, τον αδικοχαμένο νεαρό, περισσότερα για τη 17η Νοεμβρίου παρά για την επανάσταση του 1821».

Για τις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στο Κουκάκι, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης «υποστήριξε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έκανε ρεζίλι την ΕΛ.ΑΣ.», τονίζοντας ότι «εδώ και 30 χρόνια δεν μπορούμε να λύσουμε ένα πρόβλημα στα Εξάρχεια και πάει στο Κουκάκι. Δυστυχώς η αστυνομία έχει κατασταλτικό ρόλο. Είμαι υπέρ των νέων παιδιών, των 20χρονων που κινδυνεύει η ζωή τους και που παίρνουν 1000 ευρώ με το ζόρι, δεν έχουν αυτοκίνητο, δεν έχουν γκλοπ. Τους έβλεπα χθες και τους λυπόμουν».

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης