Η ομιλία του Προκόπη Παυλόπουλου στην Κοζάνη και το μήνυμα στην Τουρκία - ΒΙΝΤΕΟ

 

Την αναγκαιότητα αρραγούς ενότητας των Ελλήνων, ιδίως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και τις μεγάλες προκλήσεις, υπογράμμισε ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά την ομιλία του στο Βελβεντό Κοζάνης, όπου ανακηρύχθηκε και επίτιμος δημότης.

“Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και τις μεγάλες προκλήσεις, οι Έλληνες ως λαός και ως έθνος πρέπει να πορευόμαστε πιστεύοντας στις δυνάμεις μας, υπό όρους αρραγούς ενότητας μπροστά στα μεγάλα και τα σημαντικά. Γιατί η ιστορία μας έχει διδάξει πως ό,τι μεγάλο και σημαντικό πετύχαμε, το πετύχαμε ενωμένοι, οι διχασμοί μας στοίχισαν τραγωδίες”, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Όπως σημείωσε, “τα λάθη του παρελθόντος δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τα επαναλάβουμε, θα είμαστε ασυγχώρητοι από εδώ και στο εξής. Και είμαι βέβαιος ότι δεν θα τα επαναλάβουμε”.

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για μεγάλες προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σήμερα και τόνισε πως “πρέπει να τιμήσουμε την ιστορία των προγόνων μας και να μην μείνουμε απλώς απόγονοι μεγάλων προγόνων, αλλά να γράψουμε τη δική μας ιστορία".

“Είμαστε πραγματικοί Ευρωπαίοι και μέλη της διεθνούς κοινότητας και θα αγωνιστούμε για να εφαρμοστεί το Διεθνές Δίκαιο στο ακέραιο. Είμαστε και θα παραμείνουμε, μαζί με τους συμμάχους μας, εγγυητές και της ευρωπαϊκής και της διεθνούς νομιμότητας”, ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος για να προσθέσει πως αυτό το μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας το στέλνουμε προς κάθε κατεύθυνση, ιδίως όμως στη γειτονική μας Τουρκία. “Ιδίως αυτούς τους καιρούς όπου έχει δυστυχώς εκτραπεί σε σημείο που απομονώνεται ολοένα και περισσότερο αλλά πραγματικά αποτελεί έναν κίνδυνο για την ευρωπαϊκή περιοχή αλλά και γενικότερα για το διεθνές γίγνεσθαι”.

Στέλνουμε το μήνυμα στην Τουρκία, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ότι εμείς οι Έλληνες πρωτίστως είμαστε γείτονες που επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας και το αποδεικνύουμε. “Αλλά στην Τουρκία εναπόκειται να αποδείξει ότι αξίζει αυτή τη φιλία και την καλή γειτονία και ότι αξίζει την ευρωπαϊκή προοπτική γιατί όσο αποφασισμένοι είμαστε να δείξουμε πόσο καλοί γείτονες και φίλοι είμαστε άλλο τόσο αποφασισμένοι είμαστε να αποδείξουμε στην Τουρκία ότι εμείς είμαστε εγγυητές και της ιστορίας και των δικαιωμάτων της Ελλάδας και εγγυητές της ευρωπαϊκής και διεθνούς νομιμότητας”, είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του κ. Παυλόπουλου από το kozanitv:

 

 

Διαβάστε επίσης