Ξεκούραστη τριάρα για τον ΠΑΟ απέναντι στον Πανιώνιο

 

Εύκολο βράδυ Κυριακής για τον Παναθηναϊκό, που με το 3-0 επί του Πανιωνίου βρέθηκε ξανά για τα καλά σε τροχιά play off! Δώνης, Μακέντα και Ινσούα τα γκολ, χαμένο πέναλτι από τον Χατζηγιοβάνη.

Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με την... γνωστή του ενδεκάδα το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Ο Διούδης κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ ο Ινσούα, δεξί ο Γιόχανσον και ο Σένκεφελντ με τον Πούγγουρα στο κέντρο της άμυνας. Δώνης και Κουρμπέλης στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Χατζηγιοβάνης αριστερό εξτρέμ, Μπουζούκης δεξί, ο Ζαχίντ σε επιτελικό ρόλο και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Μακέντα.

Ο Πανιώνιος παρατάχθηκε με τον Μαλέρμπ στην υπεράσπιση της εστίας.  Δεξιά στην άμυνα ο Ρέντζας, αριστερά ο Σαραμαντάς και ο Ντομίνγκες με τον Σταυρόπουλο στα στόπερ. Κιάκος και Οικονομίδης τα αμυντικά χαφ. Δεξί χαφ ο Μασούρας, Παπανικολάου αριστερά, ο Τσιλούλης ελεύθερος και... φουνταριστός ο Δούμτσιος.

Το... καθάρισε από το ημίχρονο!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά από το πρώτο λεπτό, με στόχο να βρει ένα γρήγορο γκολ και να βάλει βάσεις νίκης από νωρίς. Και τα κατάφερε, μόλις στο 15´. Ο Πανιώνιος αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν, έκανε εύκολα το λάθος έξω από την περιοχή και πριν σκοράρουν οι γηπεδούχοι χτύπησαν το... καμπανάκι δύο φορές.

Στο 7᾽ ο Ντομίνγκες έδιωξε πάνω στην γραμμή το πλασέ του Μακέντα, ενώ στο ίδιο λεπτό ο Χρήστος Δώνης σημάδεψε το δοκάρι!

Με την συμπλήρωση ενός τέταρτου στην αναμέτρηση, ο Δώνης... πήρε το αίμα του πίσω και με σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ για το Τριφύλλι, που κατάφερε να κυριαρχήσει από το πρώτο λεπτό(76-24 η κατοχή) και να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στην συνέχεια του πρώτου μέρους, ο Παναθηναϊκός λανθασμένα... άραξε, έδειξε να κάνει αγγαρεία και ο Πανιώνιος βρήκε την ευκαιρία να απειλήσει δύο φορές με τον Κιάκο και τον Τσιλούλη.

Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο γκολ και να... καθαρίσουν το παιχνίδι από το ημίχρονο. Ο Ζαχίντ με μία πάσα που μόνο αυτός μπορεί να βγάλει στον φετινό Παναθηναϊκό, έβγαλε στον κενό χώρο τον Μακέντα και ο Ιταλός με ωραίο πλασέ νίκησε τον πορτιέρο του Πανιωνίου και έγραψε το 2-0.

Το... κερασάκι ο Ινσούα και ξεκούραση

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε την απόδοσή του, έγινε πιο πιεστικός, είχε μεγαλύτερη διάρκεια στο καλό του παιχνίδι και έφτασε γρήγορα και στο τρίτο γκολ. Ο Ινσούα μετά από σέντρα του Γιόχανσον έστειλε την μπάλα μέσα(64᾽), ενώ δύο λεπτά νωρίτερα ο Μαλέρμπ είχε αποκρούσει την εκτέλεση πέναλτι του Χατζηγιοβάνη.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ψάχνουν κι άλλα γκολ, με τον Γιώργο Δώνη να έχει το μυαλό του στην ρεβάνς με τον ΠΑΣ και μέχρι το 72᾽, να έχει περάσει στον πάγκο τους Ζαχίντ, Μπουζούκη και Μακέντα, χρησιμοποιώντας στην θέση τους, Κολοβό, Μπεκ και Καμπετσή.

Στο 81᾽ο Μπεκ(κεφαλιά άουτ) και στο 87᾽ ο Κολοβός(σπουδαία επέμβαση Μαλέρμπ, θα μπορούσαν να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ.

Το 3-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ζαχαριάδη...

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ