Τζιμπουτί: Κραυγή αγωνίας από τους Έλληνες ναυτικούς που παραμένουν “όμηροι”

11/01/2020 | 16:09

Κραυγή αγωνίας από τους δύο Έλληνες ναυτικούς, οι οποίοι παραμένουν όμηροι στα ανοιχτά του Τζιμπουτί από τις 14 Σεπτεμβρίου.

«Κρατούμαστε χωρίς λόγο. Είναι εντελώς άδικα να μας κρατούν αιχμαλώτους τον 21ο αιώνα για κάτι που δεν φταίμε. Έχουμε φθάσει στο αμήν» τόνισε στον ΑΝΤ1, ο μηχανικος του πλοίου κ. Μπουγιούκας.

Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για την υγεία του ίδιου και των υπόλοιπων μελών του πληρώματος, που αποτελείται από δύο Έλληνες, έναν Ρουμάνο και εννέα υπηκόους της Σρι Λάνκα.

«Αισθάνομαι ότι κινδυνεύει η ζωή μου. Ήρθα υγιέστατος, μετά από τέσσερα χειρουργεία καρδιάς, και είμαι για μήνες αιχμάλωτος. Το φαγητό είναι της πλάκας, έχουμε γεμίσει τρωκτικά, λες και είμαστε στο Γκουαντάναμο» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σημείωσε δε ότι τα φάρμακα που χρειαζόταν για την καρδιά του έφθασαν στο πλοίο μετά από 17 ημέρες, ενώ όταν τον άφησαν να βγει για να εξεταστεί από γιατρό, τόνισε ότι δεν ήθελε να γυρίσει στο καράβι. «Προτίμησα να πάω φυλακή παρά να γυρίσω. Αλλά με εκβίαζαν και τελικά επειδή με πήραν από την πρεσβεία αποφάσισα να γυρίσω και να συνεχιστεί ο Γολγοθάς» σημείωσε ο κ. Μπουγιούκας.

Η ανιψιά του, μιλώντας επίσης στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» απηύθυνε έκκληση προς το υπουργείο Εξωτερικών να κινηθεί γρήγορα προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι οι όμηροι.

 

Δυτ. Ελλάδα: Βαρύ πένθος για τον 31χρονο που σκοτώθηκε στο εργατικό δυστύχημα στη Ρόδο

Δεν το συζητάει για πώληση Κωστούλα ο Ολυμπιακός!

Πάτρα: Έφυγαν από τη ζωή και κηδεύονται Δευτέρα και Τρίτη

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο της Μαρία Κατσιμαγκλη

Επιστήμονες δημιούργησαν τα πρώτα βρώσιμα ρομπότ που καθαρίζουν το νερό και μετά γίνονται σνακ για τα ψάρια

Το Αστυνομικό Δελτίο της Δυτ. Ελλάδας

Γιατί πρέπει να απλώνεις το concealer σου με πινέλο – και όχι με τα δάχτυλα

Μουσικός Μάιος για 28 χρόνια στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών