Αχαΐα - Ομάδα "ΔΙΑΣ": Οι Αστυνομικοί που σώζουν ζωές, κινδυνεύοντας οι ίδιοι!

Καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων

Σώζουν ζωές, κινδυνεύοντας οι ίδιοι! Σοβαρές μηχανικές βλάβες έχουν υποστεί οι μηχανές μεγάλου κυβισμού που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στην Αχαΐα. Αφορμή, της αλίευσης του πολύ σοβαρού θέματος, στάθηκαν, περιπτώσεις που οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έπρεπε να "απογειώσουν" τις μηχανές τους, προκειμένου να σώσουν ανθρώπους. Μια εκ των πολλών περιπτώσεων ήταν και η μεταφορά σε χρόνο ρεκόρ μικρού παιδιού που είχε χάσει τις αισθήσεις του, στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα. 

Η καταγγελία είναι πολύ σοβαρή. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι άνθρωποι που καθημερινά τρέχουν πάνω στις μηχανές τους με μεγάλη - πολλές φορές - ταχύτητα για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το στόχο τους, κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή.

Ο στόλος των δικύκλων δεν έχει απλώς πρόβλημα. Πρέπει άμεσα να αποσυρθεί. "Κινητές βόμβες", χαρακτήρισε τις μηχανές μεγάλου κυβισμού των ΔΙΑΣ, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, Χάρης Τσίτσικας.

Ο κ. Τσίτσικας, επιβεβαίωσε ότι το σύνολο των μηχανών του στόλου, πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί με νέες σύγχρονες και ασφαλείς μηχανές. "Σώζουν ζωές, με κίνδυνο τη δική τους...", συμπληρώνει ο πρόεδρος της Ένωσης, τονίζοντας ότι θα πρέπει άμεσα, το αίτημα να φτάσει στην κεντρική διοίκηση και να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.  

 

Πάτρα: Οι "ήρωες" του ΕΚΑΒ και της ΕΛ.ΑΣ. - Έσωσαν παιδάκι ενός έτους παραμονή Πρωτοχρονιάς - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Καλά στην υγεία του το παιδάκι που έχασε παραμονή Πρωτοχρονιάς τις αισθήσεις του - Σε χρόνο ρεκόρ έφτασε στο Καραμανδάνειο από την άμεση κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ και του ΕΚΑΒ

Προ μηνός, είχε γίνει γνωστό ότι η Κυβέρνηση, προσανατολίζεται αρχές του νέου χρόνου, να ενισχύσει τους αστυνομικούς της Αχαΐας. Μόνο για τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας μπορεί να παραδοθούν περισσότερα από 40 περιπολικά και μηχανές ενώ παράλληλα θα δοθούν και νέα τζιπ και βαν για ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις. Η ανανέωση του στόλου της ΕΛ.ΑΣ. θεωρείται κάτι περισσότερο από επιβεβλημένη. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, πιέζει προς πάσα κατεύθυνση και απευθύνει έκκληση στο αρμόδιο υπουργείο να επισπεύσει τις διαδικασίες. 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ