Πάτρα: Καταδίκη συνδικαλιστών του ΟΤΕ για τις συλλήψεις απεργών

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Την απερίφραστη καταδίκη για τις συλλήψεις απεργών συνδικαλιστών του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη, εκφράζει με ανακοίνωση του το Σωματείο Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών Νομού Αχαΐας "Η ΕΝΟΤΗΤΑ"

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καταδικάζουμε τις συλλήψεις απεργών συνδικαλιστών του ομίλου ΟΤΕ στην Θεσσαλονίκη, τις τρομοκρατικές και αυταρχικές πρακτικές που επιστρατεύει η εργοδοσία για να κάμψει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.   

Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ παλεύουν για τα δικαιώματα τους, υπογραφή ενιαίας ΣΣΕ στον όμιλο που να καλύπτει όλους τους εργαζομένους. Την ίδια στιγμή που ο όμιλος μόνο για το 2018 είχε 1,2 δις κέρδη και μοίρασε απλόχερα στους μετόχους του 340 εκ ευρώ, για τους εργαζόμενους επεφύλασσε απολύσεις, κατάργηση δικαιωμάτων, εντατικοποίηση, μηνύσεις, τρομοκρατία και αυταρχισμό. Οι εξελίξεις στον Όμιλο ΟΤΕ επηρεάζουν όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο και συνολικότερα. Ο ΟΤΕ είναι ένας από τους μεγαλύτερους μονοπωλιακούς ομίλους στην Ελλάδα, με εκατομμύρια ευρώ κέρδη και σε περίοδο κρίσης και σε περίοδο ανάπτυξης. Η πολιτική του είναι πιλότος για τους υπόλοιπους ομίλους και επιχειρήσεις, καθώς στον μεταξύ τους ανταγωνισμό για το μοίρασμα της πίτας, έχουν κοινή – ενιαία στρατηγική απέναντι στα εργατικά δικαιώματα.

Η εργοδοσία πατάει πάνω στο νομικό αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν ψηφίσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να εξασφαλίσει διαλυμένες εργασιακές σχέσεις και χαμηλούς μισθούς, αλλά και στο «δόγμα νόμος και τάξη» που έχει κάνει σημαία η κυβέρνηση της ΝΔ για να μη σηκώσουν κεφάλι οι εργαζόμενοι

Είναι γελασμένοι όμως αν νομίζουν ότι θα τους περάσει. Ο αγώνας των εργαζομένων του ΟΤΕ είναι κοινός με τους εργαζόμενους στις τηλεπικοινωνίες, με όλους τους εργαζόμενους. Το διοικητικό συμβούλιο εκφράζει την Αλληλεγγύη κ την συμπαράσταση tου και θα βρίσκεται δίπλα στους συναδέλφους στις απεργιακές φρουρές.

 

 

 

Διαβάστε επίσης