Προφυλακίστηκαν οι ληστές των βενζινάδικων και του πρακτορείου του ΟΠΑΠ στην Πάτρα

 

Το κατώφλι ανακριτή και εισαγγελέα πέρασαν οι συλληφθέντες για τη ληστεία που είχε γίνει σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στην οδό Αθηνών και αποδείχθηκε οτι εμπλέκονταν και στις ληστείες που είχαν σημειωθεί σε πρατήρια υγρών καυσίμων πριν από περίπου ενάμιση μήνα στην Όθωνος Αμαλίας  και τη Νέα Εθνική οδό.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές.

Οι δυο 21χρονοι οι οποίοι συνελήφθησαν από άνδρες της Άμεσης Δράσης και της ομάδας ΔΙΑΣ κατηγορούνται για ληστείες, κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων σε βαθμό κακουργήματος 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη των δύο ληστών (κατηγορούμενων και για τις υπόλοιπες ληστείες που προαναφέρθηκαν) και οι οποίοι επιτέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής σε νεαρό στην περιοχή της Ηρώων Πολυτεχνείου, καθώς στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση από την Αστυνομία.

Οι δύο νεαροί επιτέθηκαν σε άνδρα που βάδιζε και αφού τον χτύπησαν με αιχμηρό αντικείμενο προσπάθησαν να τον ληστέψουν και στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24,  το θύμα αν και χτυπημένος δεν τα έχασε και ακολούθησε τους ληστές.

Τα δύο άτομα τελικά μπήκαν σε πολυκατοικία στην περιοχή Πέντε Πηγαδίων. Τότε ο νεαρός που είχε ήδη ειδοποιήσει την ΕΛΑΣ είδε να περνά από το σημείο περιπολικό, που είχε ξεκινήσει την αναζήτηση των ληστών. Αμέσως  ενημερώθηκε το κέντρο της Αμεσης Δράσης και έφθασαν περιπολικά και μοτοσυκλετιστές.

Οι Αστυνομικοί άρχισαν να αναζητούν τους δράστες στα διαμερίσματα της πολυκατοικίας , όταν από τον δεύτερο όροφο διαπίστωσαν ύποπτες κινήσεις δύο ατόμων. Χτύπησαν την πόρτα του διαμερίσματος και με άσχετο πρόσχημα ζήτησαν από την γυναίκα που τους άνοιξε να εισέλθουν. Τότε είδαν τους δύο δράστες και τους συνέλαβαν.

Οπως προέκυψε από την έρευνα του διαμερίσματος εντοπίστηκαν κράνη και γάντια που ενδέχεται να έχουν χρησιμοποιηθεί σε ληστείες, καθώς ήδη έχει διακριβωθεί πως είναι οι δράστες της ληστείας στο πρατήριο υγρών καυσίμων Οθωνος Αμαλίας και Φιλοποίμενος , που συνέβη προ ημερών.

Διαβάστε επίσης