"Σκληρή γλώσσα" Βαρουφάκη για τη συνάντηση Μητσοτάκη- Τραμπ

 

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας και γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης, αναφερόμενος στην συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ, δήλωσε ότι το κόμμα του «από την αρχή προειδοποιεί ότι το 'ναι σε όλα', είτε απευθύνεται στην τρόικα, είτε στον κ. Τραμπ, υπονομεύει την ευημερία, την αξιοπρέπεια και, εν τέλει, την εθνική μας ασφάλεια».

Ο κ. Βαρουφάκης τονίζει στη δήλωσή του, ότι όπως ο κ. Τσίπρας στο παρελθόν, έτσι και ο σημερινός πρωθυπουργός, επισκέφθηκε τον κ. Τραμπ στον Λευκό Οίκο «κομίζοντας το γνωστό, από τη μνημονιακή διαδικασία, 'ναι σε όλα' με αντάλλαγμα κάτι χειρότερο από το απόλυτο μηδέν: Την συνενοχή στην αποσταθεροποίηση της Αν. Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής μέσω της νομιμοποίησης της δολοφονίας Σολεϊμανί, καθώς και την συνέχιση της ανόητης συμπαράταξης που πρώτος εγκαινίασε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Νετανιάχου, τον δικτάτορα Σίσι και, βεβαίως, τις πολυεθνικές Exxon-Mobil, Total κλπ».

Αυτές οι κυβερνητικές επιλογές των μνημονιακών κυβερνήσεων Τσίπρα- Μητσοτάκη, προσθέτει ο κ. Βαρουφάκης, «κάνουν τον Ερντογάν να τρίβει τα χέρια του. Από την μία ακούει τον κ. Μητσοτάκη να υπόσχεται αγορά F35 χωρίς να ζητά ανταλλάγματα, ή να εξηγεί από που θα βρει τα χρήματα, ενώ από την άλλη, βρίσκει τις συμφωνίες Αθηνών - Τελ Αβίβ -Καΐρου εξαιρετική δικαιολογία για να στείλει στρατό στη Λιβύη, επεκτείνοντας την αστάθεια και την επιρροή του, εκτός Αιγαίου».

Ασκώντας περαιτέρω κριτική στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΜέΡΑ 25 σημειώνει ότι:

«Φυσικά όλα αυτά για το 'άριστο' επιτελείο του κ. Μητσοτάκη είναι ψιλά γράμματα μπροστά στην ανάγκη να δείξει την πλήρη υποταγή του στο επικίνδυνο άρμα του κ. Τράμπ και της εθνικιστικής διεθνούς που αυτό σέρνει - με την αγαστή συμπαράσταση των πολυεθνικών που καταστρέφουν το περιβάλλον και καλλιεργούν πολεμικό κλίμα.

Όπως και οι φωστήρες του κ. Τσίπρα, οι 'άριστοι' του κ. Μητσοτάκη αδυνατούν να κατανοήσουν πως είναι αδύνατον να προσφέρουν, όπως ποθούν, 'γην και ύδωρ', ταυτόχρονα στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες - κάτι το προφανές, δεδομένης της δήλωσης του Αμερικανού Προέδρου πως η ΕΕ αποτελεί 'απειλή' για τις ΗΠΑ».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ