Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας: Ο Τεμπονέρας παράδειγμα θάρρους και υπερασπιστής των ιδανικών της παιδείας

 

Ο Νίκος Τεμπονέρας είναι ο αγωνιστής-σύμβολο της νεώτερης ιστορίας μας. Αποτελεί εξέχον παράδειγμα θάρρους για την υπεράσπιση των ιδανικών της Παιδείας.

Τα στελέχη της τότε ΟΝΝΕΔ έκαναν βίαια έφοδο στο σχολικό συγκρότημα της πλ. Βουδ. με στόχο να εκφοβίσουν τους νέους και τις νέες που αντιστέκονταν στις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις για την εκπαίδευση. Αποτέλεσμα αυτής της εφόδου ήταν η δολοφονία του Ν. Τεμπονέρα.

Και εκείνη την εποχή, επιχειρήθηκε να συγκαλυφθεί η δολοφονία του καθηγητή χωρίς να επιρριφθούν οι ευθύνες στους ενόχους, όπως δηλαδή συμβαίνει και σήμερα με την υπόθεση του Παύλου Φύσσα, που ύστερα από πρόταση της εισαγγελέως προμηνύεται η  αθώωση των μελών της Χρυσής Αυγής. 

29 χρόνια μετά, η Ελλάδα είναι ακόμα σοκαρισμένη από τη δολοφονία του δημοκρατικού καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα.

Στην εποχή μας, οφείλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανήσυχοι και ανήσυχες απέναντι στον νεοφιλελεύθερο σκοταδισμό, και να δώσουμε ενωμένοι την μάχη για μια κοινωνία ισότητας και δημοκρατίας.

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας καλούμε η επέτειος  της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα να αποτελέσει την αφορμή για την επιστράτευση του ενθουσιασμού της νέας γενιάς ώστε να συγκρουστεί με φορά και χωρίς δισταγμό με το αβέβαιο μέλλον των μειωμένων προσδοκιών που οι δυνάμεις της συντήρησης αποφασίζουν για αυτήν, χωρίς αυτήν.

Καλούμε κάθε νέο και νέα, αύριο στις 6.00 μ.μ. στα σχολικά συγκροτήματα της πλ. Βουδ.

Πάτρα: Επιβεβαιώνεται ιατροδικαστικά η σοκαριστική καταγγελία πως16χρονος βίασε 12χρονη-Γνωρίστηκαν μέσω instagram-ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ – Ανακάλυψαν ναρκωτικά και όπλα μέσα σε σπίτι

Αχαΐα: Σοκάρει η αυτοκτονία άνδρα – Βρέθηκε κρεμασμένος από δέντρο, εντοπίστηκε σημείωμα

Αχαΐα: Κι άλλο περιστατικό βίας με πρωταγωνιστές ανήλικους – Έστειλαν 17χρονο μαθητή στο νοσοκομείο

Ο «Κος Αμιλκάρ» του Ρεφενέ στο θέατρο “Αγορά” για 2η εβδομάδα

Πάτρα: Μέσα σε Γυμνάσιο κακοποιήθηκε σεξουαλικά η 12χρονη – Αναμένεται δίωξη στον 16χρονο

Πάτρα: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 16χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 12χρονης – Τι λέει ο δικηγόρος του-ΦΩΤΟ

Παρέμβαση Κασσελάκη για τον 18χρονο Μάριο – Ιταλοί αυτοδιοικητικοί στο πλευρό της μητέρας του