Οι κρίσιμες ημερομηνίες για την Ελληνική οικονομία έως τον Μάιο

06/01/2020 | 16:48

Δύο βασικούς στόχους έχει θέσει το οικονομικό επιτελείο για το 2020. Αφενός να ανοίξει η συζήτηση για τη μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021 και μετά – τουλάχιστον να γίνει η προεργασία φέτος- και αφετέρου την αλλαγή χρήσης των κερδών από ελληνικά ομόλογα για την “αιμοδότηση” των επενδύσεων.

Ορισμένες κρίσιμες ημερομηνίες για τη νέα χρονιά είναι οι εξής:

Καταρχάς στις 20 Ιανουαρίου θα έρθει στην Αθήνα κλιμάκιο των θεσμών για την πέμπτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση ενώ στις 17 Φεβρουαρίου συνεδριάζει το Eurogroup. Στις 27 Φεβρουαρίου θα δημοσιευθεί η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Κομισιόν, ενώ θα έχει προηγηθεί η έκθεση της Fitch για την πιστοληπτική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. Στις αρχές Μαρτίου θα ανακοινωθεί από την ΕΛΣΤΑΤ ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για το 2019.

Στις 16 Μαρτίου συνεδριάζει το Eurogroup, όπου είναι πιθανή η λήψη απόφασης για την αλλαγή χρήσης των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα. Προϋπόθεση συνιστά βέβαια να έχει προηγηθεί θετική έκθεση από τους Θεσμούς.

Τέσσερις μέρες αργότερα θα έρθουν ξανά στην Αθήνα κλιμάκια των θεσμών για την έκτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση. Στις 18 Μαΐου συνεδριάζει το Eurogroup, όπου είναι πιθανόν να ανοίξει η συζήτηση για τη μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 20

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ