Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στα ορεινά της Αχαΐας - Που χρειάζεστε αλυσίδες - Με τι καιρικές συνθήκες θα κάνουμε Θεοφάνεια

 

Η κακοκαιρία Ηφαιστίων είναι εδώ και έχει αρχίσει ήδη να σαρώνει τη χώρα. Οι ορεινές περιοχές στη βόρεια Ελλάδα έχουν ντυθεί ήδη στα λευκά, ενώ σε συναγερμό βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός.

Προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στο ορεινό οδικό δίκτυο των νομών Αχαΐας και Αρκαδίας έχουν προκαλέσει οι χιονοπτώσεις, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν συνεχώς, ώστε οι δρόμοι να μένουν ανοικτοί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο δρόμο που συνδέει την κοινότητα Περιστέρα Αχαΐας με το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, καθώς και στη δασική οδό που συνδέει την Βυτίνα Αρκαδίας με το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου.

Όσον αφορά στη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητες στα εξής σημεία στην Αχαΐα:

*Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Διακοπτού (μέσω Μεγάλου Σπηλαίου).

*Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Πατρών (μέσω Χαλανδρίτσας).

*Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Αιγίου (μέσω Πτέρης).

*Στην επαρχιακή οδό Ακράτας – Ζαρούχλας, από το 16ο χιλιόμετρο και άνω.

*Στην δημοτική οδό Περιστέρας – χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, από το 8ο ,έως το – 15ο χιλιόμετρο.

*Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Κλειτορίας (μέσω Πριολίθου και μέσω Λουσών ).

*Στον δρόμο που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο.

*Σε όλο το δημοτικό οδικό δίκτυο της περιφέρειας Καλαβρύτων.

 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 

Ο καιρός αύριο στα βορειοδυτικά θα έχει λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ηπειρωτικής χώρας (στα πεδινά της ανατολικής Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Θράκης).

Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, πρόσκαιρα στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές) και τα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, που βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και στο Αιγαίο 9 τοπικά 10 μποφόρ. Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή και στα νότια. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα είναι αυξημένες το πρωί στα νότια οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και τα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον ένα) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Διαβάστε επίσης