Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας: "Όχι" Διοικητή στην ανανέωση συμβάσεων εργαζομένων - Επαναπρόσληψη με παρέμβαση Καρβέλη

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

Την επαναπρόσληψη τους υπέγραψαν σήμερα Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, τέσσερις συμβασιούχες του τμήματος καθαριότητας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομέιο Πατρών "Ο Άγιος Ανδρέας", που την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Διοικητής του Νοσηλευτικού Ιδρύματος σύμφωνα με καταγγελίες τους έδειξε την πόρτα της εξόδου, καθώς δεν ανανέωσε τις συμβάσεις εργασίας, στο πλαίσιο της 6μηνης παράτασης που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Οι καθαρίστριες επιστρέφουν και επίσημα στην εργασία τους μετά την παρέμβαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη. ενώ με μέριμνα του Υπεάρχη λύθηκε και το ζήτημα που αντιμετώπιζαν οι συμβασιούχοι που απασχολούνται στη φύλαξη του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Συμφωνα με πληροφορίες υπεγράφη η εξάμηνη παράταση των συμβάσεων τους  - όπως ορίζεται από το νόμο - αντί τριών μηνών που είχε εγκρίνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου. 

700700.jpg

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΒΕΛΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 6ΗΣ ΥΠΕ)

"Ο Αι Βασίλης φέρνει δώρα. Το καλύτερο δώρο για τους εργαζόμενους ήταν η παρέμβαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ" δήλωσε στο tempo24.news ο Χρήστος Σουγλέρης, Γενικός Σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ και μέλος του Διοκητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων "Ιπποκράτης" στο ΓΚΝ Πατρών "Ο Άγιος Ανδρέας", για να προσθέσει "Τέτοιες συμπεριφορές δείχνουν πως ο χώρος της Υγείας έχει μέλλον".

Ο κ. Σουγλέρης είναι ο "πρωτεργάτης" της αίσιας έκβασης της εργασιακής αποκατάστασης των 4 καθαριστριών.  

soygleris_0.jpg

(ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΜΟΥΛΟΣ ΠΟΕΔΗΝ - ΜΕΛΟΣ Δ.Σ "ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ")

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ:

Την περασμένη Τρίτη 31 Δεκεμβρίου, στην εκπνοή του Χρόνου, έληγαν οι συμβάσεις εργασίας των 4 από τις 44 συνολικά καθαρίστριες. Όπως ορίζει ο νόμος θα έπρεπε να ανανεωθούν για διάρκεια 6 μηνών, δίνοντας το δικαίωμα στις εργαζόμενες με τη λήξη τους, να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση στον επόμενο διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί.

Οι 4 συμβασιούχες ενημερώθηκαν πως αντί της ανανέωσης θα απολυθούν με απόφαση του Διοικητή του Νοσηλευτικού Ιδρυματος. Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση. Σε επικοινωνία του συνδικαλιστή Χρήστου Σουγλέρη, με το Διοικητή προκειμένου να ενημερωθεί για το λόγο μη ανανέωσης των συμβάσεων, πληροφορήθηκε όπως υποστηρίζεται πως αυτό ήταν αδύνατον, με τον Διοικητή να προβάλλει ως αιτιολογία πως οι 4 εργαζόμενες με βάσει τα στοιχεία της Διοικητικης Υπηρεσίας, εκτελούσαν πλημμελώς τα καθήκοντα τους. 

Τότε του ζητήθηκε να παρουσιαστούν οι αναφορές της συγκεκριμένης υπηρεσίας, καθώς ουδέποτε μέχρι τότε οι 4 καθαρίστριες δεν είχαν κληθεί σε "απολογία" με βάσει τον κανονισμό λειτουργίας. Για το θέμα κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Σουγλέρη,  ενημερώθηκε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης. Με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του, οπως τονίζεται επετεύχθη το επιθυμητό..που δεν ήταν άλλο από την υπογραφή παράτασης των 4 συμβάσεων.

Επισημαίνεται πως οι συμβάσεις των υπολοίπων 40 καθαριστριών λήγουν στις αρχές Απριλίου.  

 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ "Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ"

Προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την παράταση των συμβάσεων τεσσάρων καθαριστριών του Γ. Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» ενημερώνουμε τα εξής:

Οι συμβάσεις εργασίας των τεσσάρων καθαριστριών με ημερομηνία λήξης την 31η Δεκεμβρίου 2019 ελέγχθηκαν από την Διοίκηση του νοσοκομείου και τα αρμόδια στελέχη των  Διοικητικών υπηρεσιών και κρίθηκε ότι δεν πρέπει να παραταθούν όπως θα μπορούσαν βάσει του άρθρου 13 του νόμου 4647/2019. Σε επόμενο ενδελεχή επανέλεγχο των σχετικών εισηγήσεων από τον Διοικητή τον Διοικητικό Διευθυντή και την Υποδιευθύντρια Διοικητικού εντοπίστηκαν αδυναμίες οι οποίες οδήγησαν σε υπογραφή των σχετικών παρατάσεων των συμβάσεων των τεσσάρων καθαριστριών. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για απόλυση ούτε φυσικά για επαναπρόσληψη εργαζομένων.

Στη διάθεσή σας για όποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστεί.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ