Μητσοτάκης από το κέντρο εκπαίδευσης της ΕΛΑΣ στο Μαρκόπουλο: Η αστυνομία θα είναι στο δρόμο, όχι στα γραφεία

 

Χαιρετισμό στους 1.200 νέους ειδικούς φρουρούς  που προσελήφθησαν με βασικό στόχο την ενίσχυση της αστυνόμευσης στις γειτονιές απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο κέντρο εκπαίδευσης της ΕΛΑΣ στο Μαρκόπουλο.

Εκεί γίνεται η παρουσίαση της νέας ομάδας ΔΙΑΣ που θα στελεχωθεί από τους συγκεκριμένους αστυνομικούς, παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας.

Μητσοτάκης: Κάνουμε ό,τι είπαμε

«Ηθελα να τιμήσω με την παρουσία μου την ΕΛΑΣ», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Λίγο πριν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των 1200 ειδικών φρουρών
Λίγο πριν η ΔΙΑΣ και η Άμεση Δράση ενισχυθούν συνολικά με 1350 στελέχη  και με σύγχρονα μέσα. Οι πολίτες θα βλέπουν μια περίπολο δίπλα τους, στη γειτονιά τους. Στο δρόμο πρέπει να είναι ο αστυνομικός Όχι στα γραφεια. Ενισχύοντας το αίσθημα της ασφαλείας. Πριν έξι μήνες ο λαός μας ζήτησε λιγότερους φόρους, επενδύσεις και ασφάλεια. Και αυτό κάνουμε. Ό,τι είπαμε το κάνουμε
Στο όνομα των πολλών λειτουργείτε, αναλαμβάνετε τα καθήκοντα σας σε μια δύσκολη περίοδο. 
Η γροθιά γίνεται εύκολα ρόπαλο και το ρόπαλο μολότοφ. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος».
Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις καταλήψεις πανεπιστημίων και κτηρίων και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους νέους ειδικούς φρουρούς: «Όλοι εσεις τα στελέχη της ΕΛΑΣείστε παιδιά του ελληνικού λαού».

Ο πρωθυπουργός δέχθηκε από τον αρχηγό της Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη ως δώρο ένα κράνος της ομάδας ΔΙΑΣ και ακολούθως αποχώρησε. Προηγουμένως, συνοδευόμενος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κουμουτσάκο και τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου, είχε χαιρετήσει τους νέους ειδικούς φρουρούς και τους είχε ευχηθεί καλή σταδιοδρομία.

Μετά την αποχώρηση του πρωθυπουργού, ο κ.Χρυσοχοϊδης επέστρεψε στην αίθουσα όπου γίνεται η τελετή και απευθύνει με τη σειρά μήνυμα στους νέους ειδικούς φρουρούς. 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει να δίνει το παρών στις εγκαταστάσεις της ΕΛΑΣ δείχνοντας και εμπράκτως τη στήριξή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και την αστυνομία μετά το σάλο των προηγούμενων ημερών μετά τις καταγγελίες για αστυνομική βία και αυθαιρεσία. Είχε προηγηθεί το ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης στον κ.Χρυσοχοϊδη, από τον πρωθυπουργό, καθώς απέρριψε αυτές τις καταγγελίες. Στη συνέντευξή του στο Βήμα, σημείωσε πως αν υπήρξαν μεμονωμένες συμπεριφορές που ξεπέρασαν τα όρια, αυτές θα ελεγχθούν και θα αποδοθούν ευθύνες.

Διαβάστε επίσης