Πάτρα: Ενθουσίασαν οι χθεσινές εκδηλώσεις «Χριστούγεννα είναι…» - ΦΩΤΟ

Η μάγισσα ενός παραμυθιού, το «ζέσταμα μιας καρδιάς…» και ένα Χριστουγεννιάτικο μουσικό ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη έως το Παρίσι, με …ενδιάμεσο σταθμό την Πάτρα, πήραν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής (χθες),  από το χέρι εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους και τους «ξενάγησαν» στο πνεύμα των ημερών. Απλά γιατί , «Χριστούγεννα είναι…» και δικαίωμα στο …όνειρο έχουν όλοι και προπάντων τα παιδιά.

Η πλατεία «Παναχαϊκής» και η «Πλατεία Γεωργίου» αποτέλεσαν τους …σταθμούς «επιβίβασης» για ένα ακόμα χριστουγεννιάτικο ταξίδι, μέσα από τις εκδηλώσεις που διοργανώνει φέτος ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων. Όλα ξεκίνησαν στις 6.00 το απόγευμα από την πλατεία της «Παναχαϊκής», όπου η ομάδα θεατροπαιδαιδαγωγικής δράσης«Τσικαρόκαζάτατα»,παρουσίασετο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Φρικαντέλα-η Μάγισσα που μισούσε τα Κάλαντα». Μία  θεατρική διαδραστική αφήγηση ενός παραμυθιού που συνοδεύθηκε από μουσική, ακροβατικά, θεατροπαιχνίδια, τραγούδι και χορό, «θαμπώνοντας» όσους είχαν την τύχη να την απολαύσουν και ομολογουμένως αυτοί ήταν πάρα πολλοί. Την σκυτάλη πήρε το θεατρικό εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, το οποίο παρουσίασε…«10 τουλάχιστον τρόπους» για να… ζεστάνεις μια καρδιά «κατεψυγμένη», μέσα από ένα παιχνίδι, χαράς, φαντασίαςκαι δράσης.

Η πλατεία Γεωργίου πλημμύρησε από κόσμο, ο οποίος απόλαυσε από τις 8:30 το βράδυ ένα Xριστουγεννιάτικομουσικό ταξίδι, από την Κωνσταντινούπολη έως το Παρίσι. Ένα ταξίδι από την ανατολή ως τη δύση, μέσα από το μουσικό πρόγραμμα με τίτλο «Orient Express».

Η μουσική, ο χορός , τα δρώμενα πρόσφεραν μία ακουστική βραδιά που παρέσυρε νοερά το κοινό σε ένα δρομολόγιο, πάνω στα «χνάρια»  του θρυλικού Orient Express, από την Κωνσταντινούπολη, την Βιέννη, την Βουδαπέστη και το Παρίσι.

Σε αυτό το μοναδικό  Χριστουγεννιάτικο ταξίδι,οδηγός ήταν ο δεξιοτέχνης σολίστας Κυριάκος Γκουβέντας μαζί με την ομάδα βιολιστών «Της Στέγης του Κόσμου», οι οποίοι έγιναν ξεναγοί σε ένα μουσικό οδοιπορικό, επηρεασμένο από τις μουσικές και τα τραγούδια της φημισμένης αυτής διαδρομής. Οι πατρινοί και οι επισκέπτες της Πάτρας, που γέμισαν την πλατεία, «επιβιβάστηκαν» σε ένα δρομολόγιο, στο οποίο τα «βαγόνια» πλημμύρισαν από μουσικές του κόσμου που είχαν για «ατμομηχανή» την ακωδικοποίητη μαγεία της Ανατολής και τον ανεκτίμητο ήχο των βιολιών. Ένα μουσικό οδοιπορικό, με ανατολίτικες μελωδίες και τραγούδια της Πόλης, Βιεννέζικα βαλς, Αργεντινικατάνγκο, Ισπανικά πάσο ντομπλε, Γαλλικά τραγούδια της ΕντίθΠιαφ, Σουίνγκ, Πόλκες, Ουγγαρέζικους χορούς και τσάρδας, σε μια παριζιάνικη ατμόσφαιρα της εποχής του μεσοπολέμου, από το καφέαμάν ως το καφέσανταν.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και το Χορευτικό Τμήμα  Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, το οποίο πρόσφερε ένα μοναδικό χορευτικό θέαμα.

Τις εκδηλώσεις στην Αγυιά και την πλατεία Γεωργίου παρακολούθησαν, ο Δήμαρχος Πατρεών Κώστας Πελετίδης και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη – Θεοδωρακοπούλου, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι Οργανισμών , μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.

Διαβάστε επίσης