Επίσκεψη Κώστα Μάρκου σε “Καφέ Γέφυρες” - "Κιβωτό της Αγάπης"

 O βουλευτής Αχαΐας του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Κώστας Μάρκου επισκέφθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων, την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης “Καφέ Γέφυρες”. Το καφέ ΓΕΦΥΡΕΣ είναι η πρώτη καφετέρια στην Πάτρα, όπου εργάζονται άτομα που αντιμετωπίζουν θέματα ψυχικής υγείας, περνώντας το ισχυρό μήνυμα της επανένταξης. 

Συνομίλησε με την πρόεδρο του Δ.Σ του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ) Πάτρας Χριστίνα Μπίκου και μέλη του Δ.Σ. όπου ανέλυσαν στον κ. Μάρκου την κοινωνική προσφορά του Συλλόγου και της ΚΟΙΝΣΕΠ, το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες λειτουργίας, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.  

Την ίδια μέρα, ακολούθησε επίσκεψη του βουλευτή στην "Κιβωτό της Αγάπης", όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με  την πρόεδρο του Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Σωματείου Κατερίνα Νικολάου και μέλη του Δ.Σ.

Η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. ανέλυσαν διεξοδικά τις ανάγκες του Ιδρύματος και τον τρόπο που αυτές σήμερα καλύπτονται με τη βοήθεια των Πατρινών συμπολιτών μας. Παράλληλα, αναφέρθηκαν  στις εθελοντικές απογευματινές δράσεις που λαμβάνουν χώρα στην «Κιβωτό», στην ανάγκη  μεταστέγασης του ιδρύματος αλλά και το σημαντικό στόχο δημιουργίας  ΚΔΑΠ για τους λειτουργικότερους των τροφίμων.

Κατόπιν, ακολούθησε ξενάγηση και γνωριμία με το προσωπικό και τα φιλοξενούμενα παιδιά. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η περιήγηση στο θάλαμο των ημιαυτόνομων παιδιών που περιμένουν να αγκαλιαστούν από την πόλη και τους πολίτες της.

 

Διαβάστε επίσης