Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου: Δύο πιστολέρο ψάχνουν να σκοτώσουν ένα τέρας

 

Δύο βιβλία θα γίνουν ταινία από τον Γιώργο Λάνθιμο.

Πρόκειται για το μυθιστόρημα «The Hawkline Monster» του Ρίτσαρντ Μπρότιγκαν που κυκλοφόρησε το 1974 και το «Pop. 1280» του Τζιμ Τόμπσον.


Ο Λάνθιμος σκηνοθετεί ταινία με ένα τέρας
Μετά την τεράστια επιτυχία της «Ευνοούμενης» ο Γιώργος Λάνθιμος καταπιάνεται με ένα τέρας. Η ιστορία του «The Hawkline Monster» αφορά σε δύο περιθωριακούς άντρες, εξαιρετικούς χρήστες του πιστολιού, που προσλαμβάνει ένα 15χρονο κορίτσι με σκοπό να σκοτώσουν ένα τέρας. Το τέρας ζει στο υπόγειο ενός σπιτιού, όπου κατοικεί η νεαρή δεσποινίς Χόκλαϊν. Υπάρχουν όμως πολλά και καλά κρυμμένα μυστικά στο σπίτι που θα ανακαλύψουν στην πορεία.
Δύο σκηνοθέτες προσπάθησαν να κάνουν το βιβλίο ταινία, πριν τον Λάνθιμο
Τη νουβέλα έχουν ήδη προσπαθήσει να μεταφέρουν στον κινηματογράφου δύο σκηνοθέτες.

Ο σκηνοθέτης Χαλ Άσμπι προσπαθούσε για σχεδόν 15 χρόνια να πείσει τον Μπρότιγκαν για την έγκριση του σεναρίου. Μάλιστα είχε επιλέξει τους Τζακ Νίκολσον και Ντάστιν Χόφμαν για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ωστόσο πέθανε και δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει την επιθυμία του. Στη συνέχεια προσπάθησε ο Τιμ Μπάρτον, και πάλι χωρίς επιτυχία. Τώρα, σύμφωνα με Hollywood Reporter, ο Γιώργος Λάνθιμος είναι αυτός που θα κάνει το βιβλίο, ταινία.

Και η νουβέλα «Pop. 1280» στα πλάνα του Λάνθιμου
Ωστόσο ερωτηματικό παραμένει ποια θα είναι η ταινία του Λάνθιμου που θα αρχίσει γυρίσματα μέσα στο 2020, αφού όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, ο Γιώργος Λάνθιμος θα επιμεληθεί την διασκευή σεναρίου και θα σκηνοθετήσει το «Pop. 1280».
Μια κινηματογραφική προσαρμογή στην ομώνυμη νουβέλα του Τζιμ Τόμπσον που κυκλοφόρησε το 1964. Το βιβλίο του Τομπσον διηγείται την ιστορία ενός διεφθαρμένου σερίφη σε μια μικρή επαρχιακή πόλη που προσπαθεί με κάθε τρόπο να χειραγωγήσει τους κάτοικούς της. Παράλληλα, στο μυαλό του Γιώργου Λάνθιμου υπάρχει πάντα το πλάνο για το πρώτο θεατρικό του έργο.


Πηγή: iefimerida.gr 

 

Διαβάστε επίσης